Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ett medlemskap med många förmåner

Tillsammans med våra medlemmar skapar vi framtidens boenden där trygghet står i centrum. Välkommen att bli medlem i HSB och få möjlighet till förtur till ditt nya hem.

Vill du bli medlem så betalar du en andel på 500 kronor. Det är en engångssumma som du får tillbaka om du skulle begära utträde ur HSB. Den årliga medlemsavgiften är 300 kronor. Om flera medlemmar är folkbokförda på samma adress kan ni teckna ett familjemedlemskap. Alla i hushållet betalar då varsin andel men det räcker att en av er betalar den årliga medlemsavgiften.

Detta får du som privatperson och medlem:

  • Förtur till bostäder i hela Sverige genom HSBs bosparande 
  • Juridisk rådgivning i boendefrågor
  • Erbjudanden och rabatter
  • Vår medlemstidning Hemma i HSB med inspiration och tips för ditt boende
Bli medlem nu

Vad kostar medlemskapet?

Årsavgiften är 300 kronor per hushåll. I samband med att du blir medlem i HSB betalar du också en andel i vår kooperation på 500 kronor per person (även minderåriga). Andelen får du tillbaka om du någon gång väljer att lämna HSB. En mindre handläggningsavgift vid uppläggning av medlemskapet kan förekomma.

Hur blir jag medlem i HSB?

För att bli medlem i HSB fyller du i vår medlemsansökan online. Du väljer vilken regional HSB-förening du vill bli medlem i. Observera att möjligheten att bospara och förturen till bostäder gäller i hela landet, oavsett var du bor.

Vad är skillnaden på att bospara och vara medlem?

Du kan vara medlem och boende i HSB. Och så kan du vara medlem och bosparare. Det senare innebär att du sparar hos HSB för att kunna köpa en bostad eller för att få en hyresrätt hos oss. Medlemskapet i HSB är en förutsättning för att komma igång med ditt bosparande.

Detta får du som HSB-medlem

Kille och tjej bär in flyttkartonger i HSB-hus

Förtur till HSBs bostäder genom vårt bosparande

HSB arbetar för att sänka trösklarna för dig som behöver ett nytt hem. Genom att bospara och samla bosparpoäng hjälper vi dig att köpa en bostad eller hitta en hyresrätt. Med HSB Bospar får du förtur till våra nybyggda bostadsrätter och cirka 25 000 hyresbostäder över hela landet. För att börja bospara behöver du först bli medlem i HSB.

Kvinnlig medarbetare hos juristerna på HSB Riksförbund talar i telefon

Juridisk rådgivning i frågor som rör ditt boende

Får jag hyra ut i andra hand? Kan jag överlåta min bostadsrätt? Som medlem i HSB behöver du bara lyfta luren för att få kompetent juridisk rådgivning. Våra jurister har lång erfarenhet av juridiska frågor som ligger nära HSBs medlemmar, hyresgäster och bostadsrättsföreningar.

Köksinredning i gröna toner

Erbjudanden och rabatter

Som HSB-medlem har du tillgång till många uppskattade medlemserbjudanden. Vad sägs som rabatterade priser på bredband och telefoni, fri entré på Nordiska Museet eller hotellnätter till förmånliga priser?

Tidningsomslag från Hemma i HSB

Hemma i HSB – vår medlemstidning

Alla våra medlemmar får vår uppskattade tidning Hemma i HSB, som är fylld av inspiration och kunskap. Här tar vi upp angelägna frågor om boendet, som boendejuridik, inredningsinspiration, renoveringsfrågor och tips på hur du kan leva mer klimatsmart.