Information från styrelsen februari 2020

18 februari 2020

Byte av dörrar och låssystem

Nu är arbetet med byte av dörrar och låssystem avslutat. Enligt föreningens stadgar §31 punkt 5 ansvarar du som bostadsrättshavare för: insidan av ytterdörr inkl ytbehandling samt beslag, handtag, gångjärn, tätningslister, brevinkast, lås inklusive låscylinder, låskista och nycklar.

På extrastämma 2018-11-21 beslutades att föreningen skulle överta ovanstående ansvar under tiden för arbetet med byte av dörrar och låssystem. Ansvaret i §31 punkt 5 återgår från och med 2020-03-01 till bostadsrättshavarna i brf Persiljan. 

 

De flesta av de detaljer som bostadsrätthavaren ansvarar för omfattas av en femårig garanti. Garantianmärkningar skall göras till vicevärden.

Som tidigare meddelats skall cylindrarna smörjas med ASSA:s låsolja för att garantin skall gälla. Lämpligen organiseras detta på respektive gårds höststädning. Låsoljan köps in av föreningen.

Örebro säkerhetscenter som ansvarat för själva cylinderbytena har noterat att i förrådsdörrarna är många låskistor slitna/osmorda och skulle behöva åtgärdas. Detta ansvarar du som bostadsrättshavare för.

Enkäten om motorvärmare

Ca en fjärdedel av medlemmarna som hyr garage vill ha kvar sina motorvärmare, vilket styrelsen kommer att tillgodose. Det kommer dock att innebära omflyttningar i garagen eftersom vi av tekniska skäl måste placera ladd stolparna samlade i en länga och motorvärmarna samlade i en annan på respektive parkering. 

 

När det gäller p-platserna är det betydligt fler som använder motorvärmaruttagen. På parkeringarna mellan gård 7/8 respektive gård 8/9 kommer det inte att bli några omflyttningar. Däremot blir det mindre omflyttningar på parkeringarna vid gård 6 respektive 10 för att göra plats för ladd stolpar utan att behöva ta gästparkeringarna i anspråk.

Uppsägning av hyreskontrakten för garage och parkeringsplatser

För att kunna erbjuda både motorvärmarplatser och ladd platser för elbilar kommer samtliga hyreskontrakt att sägas upp. Alla kommer dock att erbjudas en ny plats på samma parkering. Syftet med att säga upp alla hyreskontrakt är även att få en enhetlighet i löp- och uppsägningstider. Mer information kommer i samband med att uppsägningen görs under mars. De nya kontrakten kommer att gälla fr o m 1:a juli. 

 

 

För styrelsen i brf Persiljan

Johan Ledung
vicevärd


Till nyhetslistan