Information från styrelsen juni 2019

04 juni 2019 Inför byte av dörrar och låssystem

Det har blivit en veckas försening p.g.a. trassel med nyckelleveransen så arbetet startar först vecka 25. Måndag den 17 juni börjar arbetet på gård 6 och sedan fortsätter det på gård 9 (blåa dörrar). Byggnor räknar med att vara klara med dessa gårdar till semesteruppehållet vecka 28–31. Därefter fortsätter de med gård 8, 7 och 10, i nämnd ordning. Byggnor kommer att informera varje lägenhet genom lapp i brevlådan med några dagars varsel. De räknar med att kunna byta tre dörrar per dag.

Om du/ni är bortresta eller av annan orsak vill göra upp om lämplig dag för dörrbytet ska Gustav Johansson på Byggnor 0709 75 79 87 kontaktas i god tid. Ni kan även ta kontakt direkt med snickarna när de är igång med arbetet på gården.

Isamband med att entrédörren byts kommer det nya låset på plats i den dörren.

Övriga cylinderbyten i förrådsdörrar, altandörrar, punkthusen, kvartersgårdarna, soprum och allmänna förråd kommer att utföras av Örebro Säkerhetscenter och görs i samband med att dörrbytet börjar bli klart på gården. Information om när byte av lås i lägenhetsdörr i punkthusen, förrådsdörr och altandörr görs kommer separat. Räkna med dubbla nycklar en tid och gör er inte av med några nycklar förrän allt är klart på respektive gård.

Utlämning av de nya nycklarna sker på vicevärdsexpeditionen, Mejramv 64, gård 8.

Måndag och tisdag den 17–18 respektive 24–25 juni kl. 18–19, eller så länge det finns en kö.

För er som kan dagtid kommer det även att vara möjligt att hämta nycklar tisdag 18 och 24 juni kl. 9–10.

Den 17 juni har boende på gård 6 företräde. 

I övrigt kan nycklar hämtas ut under ordinarie expeditionstider måndagar kl. 18–19.

Det är viktigt att alla hämtar sina nycklar så snart som möjligt, i synnerhet du/ni som beställt extranycklar och cylinder till altandörr i och med att dessa beställs i efterskott när de första fyra nycklarna har hämtats.

Troligtvis kommer expeditionen att vara stängd de två första veckorna i augusti, se anslag på dörren till kvartersgården på gård 8.

Kvartersgården på gård 8 kommer att användas som fikarum under arbetet med byte av dörrar och lås.

Eventuella justeringar i tidsplanen kommer att anslås på anslagstavlorna vid soprummen.