Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Specialtjänster för brf

Vår kompetens är bred och vi kan bland annat erbjuda en hel del tekniska specialtjänster så som OVK, Systematiskt brandsskyddsarbete, kontroll av radon, lekplatsbesiktningar,  kontroll av Legionella mfl. Våra medarbetare har lång erfarenhet och är välutbildade. Här nedan är några exempel på de arbeten som vi kan hjälpa er med, vare sig bostadsrättsföreningen eller fastigheten är placerad i Borlänge, Västerås eller Örebro, eller på någon lite mindre ort i vårt verksamhetsområde.

Vare sig bostadsrättsföreningen eller fastigheten är placerad i Borlänge, Västerås eller Örebro, eller på någon lite mindre ort i vårt verksamhetsområde så erbjuder vi våra tjänster oavsett om ni är medlemsförening eller inte.

Obligatorisk ventilationskontroll

Obligatorisk ventilationskontroll även kallad OVK är en funktionskontroll som utförs av ventilationssystem i svenska byggnader enligt plan- och bygglagen och plan- och byggförordningen. Alla byggnader skall enligt svensk lag besiktigas för OVK. (Klicka på länk för mer information)

Systematiskt brandsskyddsarbete

Systematiskt brandskyddsarbete (SBA) är lagstadgat enligt Lagen om skydd mot olyckor. Det systematiska brandskyddsarbetet är ett metodiskt sätt att skapa ordning och reda avseende sina brandskyddsfrågor. Detta sker genom en kontinuerlig process där de viktigaste delarna är dokumentation och regelbunden uppföljning. (Klicka på länk för mer information) 

Kontroll av Radon

Eftersom radon är en osynlig, luktfri gas måste du mäta radonhalten i inomhusluften för att veta hur mycket radon som finns i ditt hem. Vid radonmätning i flerbostadshus gör man ett urval av lägenheter som ska mätas. Minst 20% av sammanlagda antalet lägenheter ska mätas. Samtliga lägenheter i markplan utan källare under ska ingå i mätningen. (Klicka på länk för mer information)

Besiktning av lekplatser

En levande utemiljö gör mycket, inte minst för barnen. Vi kan hjälpa till med säkerhetsbesiktning av lekplatser. Vid besiktningen kontrolleras bland annat lekredskapen och om det finns några uppenbara risker. Allt presenteras i ett besiktningsprotokoll för att få en god översyn. (Klicka på länk för mer information)

Legionella

Vi hjälper er att se över tappvattensystemet i förebyggande syfte, för att säkerställa att systemet fungerar som avsett, eller i mer akut syfte om ni fått indikationer om förekomsten av Legionella. Vi börjar alltid med en anläggningsinventering och temperaturmätning för att identifiera eventuella felaktigheter i systemet. Efter det tar vi fram en handlingsplan med åtgärdsförslag. (Klicka på länk för mer information) 

Eltjänster

Här är några av HSB MälarDalarnas uppskattade eltjänster som vi kan hjälpa er bostadsrättsförening med:

Belysning - Visste du att belysningen ofta står för 25 procent av en fastighets energikostnad? Den siffran går att sänka avsevärt. Att byta ut samtlig belysning mot energisnål LED-belysning är en enkel insats som skapar stora besparingar.
Gemensam el – IMD, En stor del av elräkningen består idag av fasta avgifter, både till elnätsägaren samt elleverantören. Med Individuell Mätning och Debitering (IMD) eller Gemensam el som det ibland kallas så kan er bostadsrättsförening ersätta lägenheternas nätkostnader med en eller ett fåtal för hela föreningen.
Solel, Solen är en fantastisk källa till förnybar energi som gynnar er bostadsrättsförening ekonomiskt men även bidrar till en hållbar energilösning för framtiden. Solceller blir ett allt vanligare inslag på våra fastigheters tak.  En bra sak för miljön och den egna ekonomin.
Ladboxar till elbilar, Ny teknik kräver nya lösningar. Andelen elbilar/hybrider håller på att växa mycket snabbt. År 1899 körde belgaren Camille Jenatzy sin elbil i över 100 km/h. Det var första gången en elbil passerade 100 km/h, på den tiden en mycket hög hastighet. Bilen med det passande namnet ”Aldrig Nöjd” gick att köra 1 000 meter innan batterierna tog slut.  Idag har vi andra krav och betydligt bättre förutsättningar, men för att kunna köra våra elbilar så måste vi fortfarande ladda batterierna. 
(Mer information hittar du i broschyren "Eljtänster HSB MälarDalarna")

Specialreparation

HSB MälarDalarna har kompetensen att bl.a. utföra alla typer av elarbeten, VVS-arbeten, installering av ny tvättutrustning samt reparation och försäljning av vitvaror och vi kan även hjälpa till med viss grov- och finsnickeri mm. Vi vänder oss till bostadsrättsföreningar i och utanför HSB, och de medlemmar som bor där. Läs mer här

Underhållsplan

Underhållsplanering är en grundläggande del av en bostadsrättsförenings verksamhet. Planen hjälper till att identifiera underhållsbehovet, bestämma när det ska utföras och prissätta varje åtgärd. Genom att ha kontroll på underhållskostnaderna slipper föreningen obehagliga överraskningar och skapar trygghet och stabilitet för de boende. Vi har även möjlighet att simulera olika scenarier och vågar påstå att vårt egenutvecklade system är marknadens bästa verktyg när det gäller att skapa underlag för att göra budget och prognoser. (Klicka på länk för mer information)

Kontakta oss om Specialtjänster

Vi erbjuder specialtjänster för brf i Borlänge, Västerås, Örebro, Arboga, Avesta, Fagersta, Falun, Hallstahammar, Kumla, Köping, Ludvika, Mora, Rättvik och Sala.

Vill du veta mer om specialtjänster eller om någon av våra övriga tjänster inom fastighetsförvaltning

Fyll i vårt formulär så hör vi av oss