Matförråden försvinner

24 juni 2016 Den 14 juni tog hyresnämnden upp ärendet med Hildas matförråd. Redan den 23 oktober bestämde Hildas stämma att lyfta ut matförråden ur upplåtelserna, men det var först nu som beslutet godkändes av hyresnämnden. Så nu är frågan vad som ska hända med rummen.

Hyresnämndens motivering var att stämmans beslut var enhälligt, ingen opponerade sig mot beslutet, och att det kan anses att vara av ringa betydelse för bostadsrättsinnehavaren.

Man kan med rätta fråga sig varför processen har dragit ut så på tiden. Alla medlemmar måste fylla i en samtyckesblankett och dessa gick ut i början av 2015. Många medlemmar lämnade aldrig in sina lappar så vi fick påminna flera gånger. Till sist hade vi cirka 400 som sagt JA till förändringen, drygt 50 som sagt NEJ och mer än 300 som aldrig svarade. Alla som sa NEJ eller inte svarade blev motparter i ärendet, och skulle informeras av vår jurist och av hyresnämnden. Till sist var det bara en medlem som dök upp som motpart i hyresnämnden. Man kan överklaga till Svea hovrätt fram till den 5 juli.

På det senaste medlemsmötet, den 22 juni, diskuterades frågan hur matförrådsrummen nu skulle tas i anspråk. Styrelsen förklarade att skapa nya lägenheter i dem inte är aktuellt, och att det vore svårt att göra dem  till festlokaler. Troligast är att de konverteras till cykelförråd eller fritidslokaler, som gym, men alla förslag välkomnas. Hursomhelst måste de nu tömmas på allt och sen slängs skåpen ut.