Ställ inte grovsopor i källargångarna

28 januari 2014 Gamla möbler, TV-apparater, kylskåp och trasiga spisar får på inga villkor ställas i källargångarna. Risken för brand är stor. Det är inte heller meningen att föreningens vaktmästare ska släpa på ditt gamla skräp. Grovsoporna måste du hantera själv. Den som bryter mot regeln och identifieras kommer att hållas ansvarig.

Sedan containrarna togs bort från Hildas område på grund av att de utnyttjades av många fler än Hildas medlemmar har det varit problem med grovsopor i källargångarna. Så får det inte vara. Dels för att det ökar risken för brand och dels för att medlemmar och boende själva har ansvar för möbler och annat som inte längra ska användas.

I väntan på ett fungerande alternativ för containrarna så måste du själv ta ansvar för dina grovsopor genom att transportera dem till en återvinningsstation. Gäller det spisar, kylskåp och TV-apparater; ta kontakt med fastighetskontoret som mot en avgift på hundra kronor för varje objekt tar hand om elektronik och vitvaror.

När grovsoporna samlas i källarna tvingas Hildas vaktmästare ta hand om skräpet. Det tar tid och kraft från deras ordinarie arbetsuppgifter och påverkar arbetsmiljö negativt.

Här kan du läsa mer om reglerna för avfallshantering inom brf Hilda.