Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Säljstartar etapp 3 i Bromstensstaden

27 maj 2022

Nytt etappsläpp i byggstartade HSB brf Ester i Bromstenstaden.

Efter en stor efterfrågan har HSB brf Ester byggstartats och den 29 maj släpps fler lägenheter till försäljning. Tredje säljetappen består av 20 lägenheter, 1-4 rok, och vissa kommer att kunna köpa med succékonceptet HSB Dela.

Brf Ester är ett populärt projekt i ett nybyggt område nära Spånga torg. Efterfrågan har varit hög i de tidigare etapperna och nu fyller vi på med fler lägenheter i alla storlekar, säger Linda Younes, affärsområdeschef försäljning och marknad HSB Bostad.

  HSB brf Ester består av totalt 152 lägenheter och några kommer vara möjliga att köpa med HSB Dela. HSB Dela riktar sig till bosparare i åldern 18 till 29 år och innebär att HSB går in som delägare till 50 procent vid bostadsköpet. Genom ett tioårigt samägandeavtal så kan då bospararen köpa halva lägenheten och HSB den andra halvan.


  I brf Ester har stor omsorg lagts vid planeringen av ytorna. Lägenheterna är kvadratsmarta och har maximalt ljusinsläpp. Huvuddelen av lägenheterna har balkong eller uteplats. Ett antal större lägenheter är genomgående och har balkong/uteplats såväl mot gatan som mot gården. Inflyttning kommer att ske från början av 2024 och priserna börjar på 1 550 000 kr.

  Om HSB Dela
  HSB går in som delägare i unga vuxnas bostadsköp med 50 procent. Utöver den vanliga köpprocessen tecknas ett tioårigt samägandeavtal med HSB. När som helst efter upplåtelsen kan den unga vuxna välja att sälja bostadsrätten. Då säljs också HSBs andel. Tidigast fem år efter tillträdet kan köparen ansöka om att köpa ut HSBs del. Senast tio år efter tillträdet ska den unga vuxna ha köpt hela lägenheten eller bostadsrätten ha sålts vidare till marknaden.
  Läs mer om HSB Dela.

  Om HSB brf Ester
  Upplåtelseform: Bostadsrätt
  Antal bostäder: 152
  Antal rum: 1 - 4 rum och kök
  Bebyggelsetyp: Flerbostadshus
  Säljstart: 29 maj
  Inflyttning: Preliminärt från kvartal 1, 2024
  Arkitekt: Vera arkitekter
  Mer om HSB brf Ester

  OM HSB BOSTAD
  Under snart hundra år har HSB byggt nya bostäder och skapat "det goda boendet". Mer än var tionde bostad i Sverige har byggts av HSB. HSB Bostad AB är HSBs bostadsproduktionsbolag i Stockholms och Gotlands län. HSB Bostads vision är att ”skapa framtidens bästa boende i samverkan med våra ägare”.

  Taggar

  Bospar och medlemskap
  Bostadsbyggande
  Hållbarhet
  HSB
  Bostadsrättsförening
  Nyproduktion
  HSB Bostad
  Företagsnyheter
  HSB Stockholm