Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Betalningsalternativ

Betala enklare med Kivra, e-faktura, autogiro eller Mitt HSB

För dig som bor hos HSB Östra erbjuder vi flera olika sätt för att få och betala din avgift på. Du väljer helt enkelt det som är smidigast för dig. Givetvis är alla tjänster kostnadsfria.

Kivra

Med Kivra skickas avin direkt till din digitala postlåda på Kivra. I din Kivra-app betalar du enkelt din avi med "betala-funktionen".

Hur skaffar jag Kivra?

Du laddar ner appen Kivra i din telefon och följer anvisningarna för att ansluta dig till Kivra. Därefter behöver du inte göra något mer, utan det räcker med att du är ansluten så kommer dina avier automatiskt att dyka upp i Kivra istället för via post, vid nästa avisering. 

Läs mer om HSB Östra och Kivra här!

 

E-faktura

Med e-faktura skickas avin direkt till din internetbank. Det enda du behöver göra är att godkänna betalningen. 

Hur skaffar jag e-faktura?

  1. Logga in på din internetbank.
  2. Gå till fliken för e-faktura.
  3. Sök efter ”HSB Östra ekonomisk förening” och fyll i namn på avimottagaren, avtalsnummer (står på din avi) och avimottagarens personnummer (om du inte står som avimottagare men vill betala fakturan för annan person).
  • Tänk på att tjänsten kommer igång först efter nästa kvartalsavsiering, som är en vecka in i månaderna mars, juni, september eller december.
  • Kontakta din bank om du har problem att anmäla e-faktura.

Autogiro

Med autogiro behöver du aldrig vara rädd att glömma betala hyran. Pengarna dras automatiskt på förfallodagen från ditt konto. Allt du behöver hålla koll på är att du har pengar på kontot.

Hur skaffar jag autogiro?

Blankett som behövs för att vi ska kunna starta upp ditt autogiro hittar du på Mitt HSB under Min bostad och Blanketter. Om du inte har möjlighet att själv skriva ut så går det såklart bra att ta kontakt med oss, vi nås på 010-442 56 00 eller info.ostra@hsb.se

  • Ditt autogiro startar när vi har fått ett godkännande från din bank.  
  • Tänk på att autogirot börjar att gälla först efter nästa kvartalsavsiering, som är en vecka in i månaderna mars, juni, september eller december.
  • Du kan på egen hand se när autogirot har blivit godkänt och aktiverat hos oss i din internetbank.
  • Går betalningen inte igenom första gången kommer en till dragning att göras dagen efter.
  • Kontakta din bank om du har problem att anmäla autogiro.

Mitt HSB

Dessutom kan du alltid hitta dina avier på Mitt HSB. Du har automatiskt ett användarkonto och du loggar in här på vår hemsida med BankID eller personnummer och lösenord.