Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Hyresrätter hos en erfaren hyresvärd – det är trygghet

Letar du efter ditt nya hem? HSB Östra är verksamma i tre olika kommuner och har hyresrätter från centrum fylld med gula spårvagnar till lugnare områden som ligger naturskönt. Ibland får vi lediga lägenheter, kanske finns en hyresrätt för dig!

Våra hyresrätter

Vi på HSB Östra har hyresrätter i Norrköping, Söderköping och Finspång. Här hittar du information om våra hyresrätter och områdena de finns i. Du kan även läsa om annat matnyttigt som kan vara bra att tänka på inför inflytt eller avflytt, hur du söker en ledig lägenhet, samt hur du blir medlem eller bosparare.Letar du efter en lägenhet?

Lediga hyresrätter

Hyreslägenheter HSB Östra

Klicka här för att komma till "sök bostad" och se vilka hyreslägenheter som är lediga i Norrköping, Söderköping och Finspång.

Du skriver enkelt in i sökfältet den kommun du önskar att hitta en hyreslägenhet i. 

Så här gör du för att söka en ledig lägenhet

Du kan ansöka om lediga lägenheter via sök bostad. Telefonsamtal eller besök hos oss ger aldrig förtur, utan fördelning sker enligt beskrivning i fliken nedan.

  • HSB Östra presenterar lediga hyreslägenheter i portalen sök bostad. Anmälan görs för varje objekt genom att fylla i en intresseanmälan som du hittar under varje objekt.
  • När du har anmält ditt intresse till en lägenhet kan du följa din ansökan genom att logga in på Mitt HSB.

Fördelning av hyresrätter

Alla är välkomna att söka våra lediga hyresrätter!

Fördelningen av hyresrätter går till enligt ordningen HSBs bosprare - HSBs medlemmar - övriga intressenter. Bli bosparare eller medlem du också!

 

Vad krävs för att få en hyresrätt?

För att bli godkänd som hyresgäst måste du uppfylla HSBs gemensamma riktlinjer för hyresrätt:

  • Du måste vara 18 år
  • Du måste ha ett svenskt personnummer
  • Du måste uppfylla HSBs krav på inkomst. Hyresgäst måste ha en bruttoinkomst minst tre gånger hyran. Om inkomsten inte riktigt står i proportion till hyran kan vi eventuellt godta en borgensman. Borgensmannen ska kunna uppvisa en bruttoinkomst på minst fem gånger hyran.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar relaterade till boende. För andra betalningsanmärkningar sker en samlad bedömning.
  • Du får endast ha ett stadigvarande boende
  • Du ska ha skött din relation till HSB Östra som hyresvärd
  • Du ska på begäran kunna uppvisa referenser från tidigare hyresvärd

Vid tilldelning av en hyresrätt kontrollerar HSB Östra bland annat personuppgifter, soliditetsförhållande och betalningsanmärkningar via en kreditupplysning. Vi kan även kontrollera referenser hos tidigare hyresvärd.

Att vara bosparare i HSB

För att bospara i HSB måste man vara medlem i någon av landets HSB-föreningar. Du väljer själv hur mycket du vill spara i månaden och du får 1 poäng per hundralapp du sparar. Du kan högst få 60 poäng per år. Läs mer om bosparande här!

HSB-medlem i annan förening

Om du är medlem i en annan HSB-förening men har fått en hyreslägenhet hos HSB Östra ska du vid tilldelningen av hyreslägenheten flytta över medlemskapet till HSB Östra istället. Det måste du göra inom 48 timmar. Kontakta din HSB-förening så hjälper de till med överföringen.

Ladda ner

Blankett för byte av HSB-förening för bosparare

HSB policy för bostadshyresrätter

Läs om HSBs policy för bostadshyresrätter för att ta reda på de krav och riktlinjer som HSB Östra förhåller sig till, och förväntas av dig som hyresgäst. 

Ladda ner

HSB policy för bostadshyresrätter

Frågor & svar i kunskapsbanken

Vi stöttar dig som hyresgäst, och mycket information kan du inhämta själv. Artiklar, frågor och svar om boende hittar du i vår kunskapsbank

Ny som hyresgäst

Har du precis fått en hyresrätt hos HSB Östra? Grattis till att ha valt en trygg hyresvärd! Ta del av sådant som är bra att känna till här

Lägenheter i Norrköping

Lägenheter i Söderköping

Lägenheter i Finspång