Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Rengöra golvbrunn

Har du stopp i golvbrunnen eller problem med dålig lukt i badrummet? Då är det förmodligen dags att rensa avloppet. Där fastnar gärna hår och tvålrester och hindrar vattnet från att rinna undan.

Tänk på att den lilla gummilisten ska sluta tätt när du sätter tillbaka vattenlåset. Enklast är att smörja gummilisten med lite såpa eller diskmedel för att lättare kunna trycka fast den. En modern lägenhet är så välisolerad att det kan uppstå undertryck när man stänger ytterdörren och då kan vattenlåset hoppa loss.

Om du har varit borta en längre tid kan vattenlåset torka ut. Det gäller särskilt under sommaren när det är varmt. Då spolar du bara vatten i golvbrunnen så fylls vattenlåset på igen.

1. Börja med att ta bort silen.

2. Lyft upp vattenlåset som liknar en liten hink och avlägsna tvålrester och hår från in- och utsida.

3. Smörj på lite såpa eller diskmedel när du sätter tillbaka vattenlåset och se till att gummipackningen sluter tätt (annars kan lukt tränga upp från avloppsröret).

4. Avsluta med att fylla vattenlåset med nytt vatten. Sätt därefter tillbaka silen

Se fler skötseltips

Sköta om fönster

Byt till LED-lampor

Lufta element

Byta säkring