Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Rengöra vattenlås

Att få stopp i avloppet brukar hända alla någon gång. Mycket smuts, skräp och inte minst hår spolas ner och gör att det lätt blir stopp eller dålig avrinning. Det är både enkelt och snabbt gjort att förebygga stopp i avloppet. Att tänka på är att du genom att göra rent ofta faktiskt kan förhindra att det blir stopp.

Att rengöra vattenlåset är väldigt enkelt och gjort på tio minuter. Det enda du behöver är en hink att samla upp smuts och vatten i, handskar, skruvmejsel och gärna en tång med långa skänklar för att rensa i vattenlås och rör.

1. Placera en hink under röret och skruva bort den nedre delen på vattenlåset och var beredd på att   det kommer att rinna vatten. Tippa ur så mycket som möjligt av smutsen och vattnet i hinken och lägg kåpan åt sidan.

 2. Lossa därefter den övre ringen och sidoringen.

 3. När samtliga ringar är lossade och kåpan är borta är det dags för lite lirkande. Ta ett stadigt tag om vattenlåset och böj den försiktigt nedåt tills den släpper från det övre röret. Drag sedan ut vattenlåset från sidoröret.

 4. Rengör vattenlåset och kåpan och skölj noga med varmt vatten. Smuts som stannar kvar i trånga skrymslen tar du enkelt bort med exempelvis en skruvmejsel eller något annat smalt.

  5. När vattenlåset är rent skakar du ur vattnet och sätter tillbaka det i rören och avloppsjobbet är klart!

Se fler skötseltips

Sköta om fönster

Byt till LED-lampor

Lufta element

Byta säkring