Asfaltering av parkeringsplats

09 november 2023 Nu sätter arbetet igång igen

Efter en kort paus sätter vi nu återigen igång arbetet med att asfaltera vår parkeringsplats. 

Vad?

Asfalten på parkeringen var i dåligt skick och behövde bytas ut. Vi och de två andra HSB-föreningarna slöt därför ett avtal tillsammans med företaget PEAB. De startade sitt arbete i oktober men blev tvungna att avbryta eftersom grunden inte höll. När de nu börjar om igen kommer de att gräva ur ca 40 cm på hela området. Marken innehåller mycket sand och lera som gör grunden instabil. De lägger därför på en markduk och fyller därefter på med material för att stabilisera inför asfalteringen.

 

Hur?

Under tiden som arbetet sker behöver vi ställa våra bilar på en annan plats. Vår grannförening har tagit fram följande information för att hjälpa oss på vägen: "Du har möjlighet att ansöka om boendeparkering hos kommunen. Det kostar 20 kr/dygn. Kommunen har dessutom en parkeringsplats på Bergsbrunnagatan 26. Det kostar 80 kr/dygn och 250 kr/vecka att ha bilen stående där."

 

Vi förstår att det kan vara svårt att hitta alternativa parkeringsplatser. Kanske har du möjlighet att ställa bilen hos vänner eller familj? Eller på din arbetsplats? Vi får försöka ha fokus på den fina (och hålfria) parkeringsplats som vi får när arbetet är klart. Tack för din förståelse!

 

När?

Arbetet beräknas pågå från och med den 14 november och tre veckor framåt. Det innebär att parkeringen behöver vara helt tom på bilar från och med tisdagen den 14 november kl. 6.00.

 

Kontakt?

Vi sprider information om arbetet genom vår hemsida och genom ett inledande informationsanslag i trappuppgångarna. Du som är med i vår Facebook-grupp får en notering om nyheter som läggs ut på vår hemsida efter hand när ny information finns tillgänglig. En skylt kommer också att sättas upp vid infarten till parkeringen.

 

Har du frågor och funderingar kring arbetet? Kontakta då gärna vår förvaltare Marcela Covarrubias. Hon nås via telefonnummer 018-18 01 26 eller via e-postadressen forvaltaravdelningen@hsb.se.

 

Hälsningar från styrelsen

 


Till nyhetslistan