Laddstolpar

02 november 2021 För att möta en ökande efterfrågan på laddplatser så har styrelsen valt att investera i 12 st laddplatser från Opigo. Installationen börjar måndagen 8/11 och beräknas ta 2-3 dagar.
En elbil som laddas med Opigos laddstation

Vad behöver jag göra?

Om du idag hyr en av parkeringsplatserna 38-49 så kan du dessvärre inte ha bilen parkerad på din parkeringsplats 8:e - 10:e november. Dvs måndag morgon till och med onsdag kväll under vecka 45.

Tillfälliga parkeringstillstånd för att stå på innergården kommer delas ut till er i era brevlådor så att ni kan stå på innergården under dessa dagar. Undvik att stå på gräsmattorna. Viktigast är dock att inte blockera framkomligheten för eventuella utryckningsfordon och sopbilen. Vi beklagar strulet och hoppas ni har förståelse.

Om du inte hyr en av platserna 38-49 så behöver du inte göra mycket alls förutom att stå ut med lite grävande på innergården och montering, samt ha överseende med grannarna som behöver parkera på innergården under tiden jobbet pågår. Infarten vid S:t Göransgatan 22 kommer att vara blockerad när grävning pågår, övriga infarter påverkas inte.

Jag vill ha en laddplats, hur gör jag?

Om du idag inte står på en av laddplatserna (38-49) så fråga en innehavare av en sådan plats, som med fördel saknar elbil, om den kan tänka sig byta plats. Observera att det kostar 500kr/mån att stå på en aktiv laddplats, dvs 100kr mer än en vanlig plats.

Om du har en vanlig bil och idag står på en sådan plats betalar du inget extra. Byter du till en laddplats så betalar du den nya avgiften.

Debitering för laddning av din elbil sker direkt mellan dig och leverantören Opigo. Priset per kWh kommer vara konkurrenskraftigt men kan variera något med tanke på elpris och dylikt. För att kunna börja ladda behöver du beställa hem en RFID-tagg från Opigo, för mer information, se opigo.se/opigo-cloud. Innan du gör detta behöver du dock veta vilket anläggnings-ID som hör till din plats, det står på laddstationen.

Motorvärmare/byta plats med en granne

Platserna 38-49 kommer framöver sakna tillgång till motorvärmare. Långt ifrån alla bilar på parkeringen använder motorvärmare idag, men om du har en berörd plats idag och vill ha tillgång till motorvärmare så fråga en granne som har en sådan plats och fråga om byte (samma procedur gäller om man vill ha en laddplats). Byte kan göras via HSBs digitala kötjänst, där ni ställer er i kö för grannens nuvarande plats, och den ställer sig i kö på er. När det är gjort så säger ni upp er nuvarande plats i systemet och bytet genomförs kort därefter.

Kontakt

Har du en fråga som rör det praktiska med installationen, kontakta Cecilia Danielson i styrelsen, ceciliadanielson7@gmail.com. Andra frågor om investeringen hänvisas till vanliga kontaktlistan för styrelsen

Behöver du ställa en fråga till leverantören Opigo, ring Peter på 0705252625.


Till nyhetslistan