Styrelsemöte

10 oktober 2022 Tisdagen den 27 september sammanträdde styrelsen.

Förmöte
Under ett förmöte fick vi i styrelsen besök av två nyinflyttade grannar. De presenterade flera intressanta idéer, t.ex. cykel- och bilpool samt förslag som skulle kunna minska föreningens elkostnader. Kontakta gärna någon i styrelsen om du också har någon bra idé som skulle kunna oss i föreningen. 

Förvaltarberättelsen
På mötet gick vi igenom förvaltarrapporten, det vill säga sammanställningen över det som föreningens förvaltare på HSB har hjälpt oss med sedan förra mötet. Det kan t.ex. handla om andrahandsuthyrningar, avgifter som inte betalats in i tid och försäljningar.

Ledig lokal
Föreningen har en ledig lokal. Se tidigare nyhet på hemsidan. En annons för vår källarlokal läggs inom kort ut på hemsidan lokalguiden.se.

Asfaltering av parkeringen
Asfalten på vår parkering är i dåligt skick och behöver bytas ut. Arbetet kommer att ske tillsammans med två grannföreningar. Tre offerter har tagits in. En av föreningarna önskar påbörja arbetet först till våren 2023. Eftersom det är viktigt att alla tre föreningar gemensamt kan starta arbetet, kommer arbetet att påbörjas först till våren.

Avgift
Styrelsen beslutade sig för att i dagsläget inte höja föreningsmedlemmarnas avgift till bostadsrättsföreningen.

Stamspolning
Det är problem med avloppen i flera trappuppgångar. Styrelsen har tagit in fyra offerter för stamspolning av köks- och badrumsavlopp. HSB Boservice i Uppland AB kommer att anlitas för stamspolningen. Vi återkommer med mer information.  

Balkongbesiktning
Vi behöver genomföra en statusbesiktning av bostadsrättsföreningens balkonger. Syftet är att fastställa balkongernas befintliga skick och ta fram eventuella underhållsåtgärder. Styrelsen beslutade att anlita företaget Bjerking AB. Vi återkommer med mer information.  

Beskärning av träd
Styrelsen har tidigare beslutat om att låta beskära bigarråträden utmed parkeringen vid S:t Göransgatan. Syftet är att inga grenar ska hänga över parkeringen. Offerter har inhämtats. Styrelsen beslutade att anlita företaget Erikssons trädvård AB. Vi återkommer med information om när bilar behöver flyttas från parkeringen.

Skadedjursanmälan
Styrelsen beslutade att bostadsrättsinnehavaren ska kontakta vår förvaltare om problem med skadedjur upptäcks. Förvaltarna sköter kontakten med föreningens försäkringsbolag. Se utlagd nyhet på vår hemsida.

Container på innergården i oktober
Styrelsen beslutade att beställa en container för grovsopor och en behållare för elektronik. De kommer att ställas upp på kortsidan av Liljegatan 4 d från fredagen den 21 oktober till söndagen den 23 oktober. Läs gärna mer under nyheter på hemsidan.

Kontakta oss gärna om du har frågor.

Hälsningar från styrelsen i Brf Åttan