Styrelsemöte i december

18 december 2023 Tisdagen den 5 december sammanträdde styrelsen

Här följer en kort sammanfattning av några av de punkter som togs upp på mötet.  

Höstsyn

Den 8 november deltog delar av styrelsen i årets höstsyn, det vill säga en genomgång av våra fastigheter och innergårdar. Mycket av det som noterades har nu blivit åtgärdat av vår fastighetsskötare.

 

Asfaltering

Tack till alla som samarbetet så bra kring asfalteringen av parkeringsplatserna. Vi har nu kommit en bit på väg. Allt grundarbete är klart. Efter att snön och vintern är över så kommer den sista fasen att kunna genomföras – det vill säga asfalteringen.

 

Container

Vi i styrelsen ombesörjer regelbundet att containrar för grovsopor och elektronik ställs ut på vår tomt. Som besparingsåtgärd beslutade styrelsen att från och med 2024 enbart beställa containrar två gånger per år (istället för tre gånger). Vi återkommer med tid under våren. Läs gärna på vår hemsida om sopsortering och vart du kan vända dig med sådant som du inte längre vill behålla själv.

 

Dränering

Dräneringen av fastigheten på Torkelsgatan är klar. Vi tackar alla boende på Torkelsgatan 2 A-C för gott samarbete under tiden dräneringen pågick. Innan slutbesiktningen konstaterade styrelsen att plattorna hade lagts tillbaka på ett ojämnt sätt. Efter samtal med PEAB ska nu plattorna vara justerade och ordentligt fastsatta. Notera att marken kan komma att sjunka ihop på sina håll. Det är helt normalt. Under våren kommer eventuella insjukna partier att fyllas igen. Planteringar sker först till våren.

 

Höjning av årsavgiften

Vår ekonom på HSB Boservice har rekommenderat en höjning av årsavgiften för att vi ska kunna bibehålla en sund likviditet. Styrelsen fattade därför beslut om att från och med den 1 april 2024 höja årsavgiften med 10 procent enligt rekommendationen. Bakgrunden är bland annat allmänna kostnadsökningar under nästkommande år. Som exempel kan nämnas fjärrvärmen som höjs med 17 procent och ett av våra lån som behöver läggas om. Därutöver tillkommer sedvanliga indexuppräkningar på el och underhållstjänster. Uppvärmningskostnader står för en stor del av föreningens utgifter och trots att föreningens lån är relativt små så drabbar räntehöjningarna även oss.

 

Sedan ett tag tillbaka jobbar vi tillsammans med HSB Värmland för att få ned värmeförbrukningen i föreningen genom ett energieffektiviseringsavtal. Vi har redan sett en viss effekt av detta och siktar på att kunna nå större besparingar över tid med mindre investeringar.

 

Styrelsen valde däremot att inte höja parkeringsavgiften från och med den 1 april. Det blir en kompensation för de 2,5 veckor under hösten som parkeringsplatserna inte kunde användas samt den vecka under våren 2024 då asfalteringen kommer att ske.

 

Brandpolicyn

Med anledning av föreningens systematiska brandskyddsarbete har en brandpolicy tagits fram. Den beskriver hur det systematiska brandskyddsarbetet sker, nämner särskilda riskområden och specificerar ansvar. Styrelsen beslutade att anta brandpolicyn för HSB brf Åttan i Uppsala. Du hittar brandpolicyn på vår hemsida.

 

Årsmöte

Styrelsen beslutade att förlägga årsmötet till tisdagen den 19 mars 2024 kl. 19.00. Vi återkommer med årsredovisning närmare inpå mötet.

 

Motioner

Redan nu vill vi uppmuntra alla medlemmar att inkomma med motioner, det vill säga förslag från dig som medlem kring något som du vill att årsstämman ska ta ställning till. Motionen ska vara vår förvaltare tillhanda senast den 31 januari 2024. Du hittar hennes kontaktuppgifter på vår hemsida.

 

Nästa möte
Vi i styrelsen sammanträder nästa gång den 16 januari 2024 kl. 19.00.

 

Kontakta oss gärna via vår förvaltare om du har några frågor.

 

Hälsningar från styrelsen


Till nyhetslistan