Styrelsemöte

27 augusti 2022 Tisdagen den 23 augusti sammanträdde styrelsen.

Här kommer en kort rapport från mötet.

Förvaltarberättelsen
På mötet gick vi igenom förvaltarrapporten, det vill säga sammanställningen över det som föreningens förvaltare på HSB har hjälpt oss med sedan förra mötet. Det kan t.ex. handla om överlåtelser, andrahandsuthyrningar och försäljningar.

 

Entrédörrar
Entrédörrarna i föreningen är i dåligt skick och behöver antingen bytas ut eller restaureras. Styrelsen har än så länge inhämtat en offert från ett företag som nyligen bytte ut portarna i en grannförening. Ordförande i den grannföreningen har meddelat att de är nöjda med kvaliteten på dörrarna. Styrelsen beslutade att inhämta ytterligare en offert (på helt nya portar) samt ta fram ett kostnadsförslag på vad det skulle kosta att i stället renovera samtliga portar.

 

Björk

Styrelsen beslutade att hugga ner björken mellan Liljegatan 4 C-D och Liljegatan 6 C-D. Anledningen är att björken står 4,5 meter från husgrunden (och inte 5 meter som är rekommenderat). En styrelseledamot röstade emot förslaget. Styrelsen återkommer med besked kring vilken växtlighet som kan ersätta den nedhuggna björken.

 

Bigarråträd

Styrelsen beslutade att låta beskära bigarråträden utmed parkeringen vid S:t Göransgatan. Syftet är att inga grenar ska hänga över parkeringen. Offerter inhämtas.

 

Asfaltering av parkeringen
Asfalten på vår parkering är i dåligt skick och behöver bytas ut. Arbetet kommer att ske tillsammans med två grannföreningar. Tre offerter har tagits in. Samtal fortsätter med grannföreningarna.

 

Fläktar

Föreningen har problem med tjutande fläktar på Torkelsgatan. Styrelsen beslutade att låta byta ut de två fläktarna i huset.  

 

Stamspolning

Det är problem med köksavloppen i några trappuppgångar. Styrelsen beslutade att inhämta offerter på stamspolning.  

 

Samlingslokalen

En styrelseledamot erbjöd sig att sy upp nya gardiner till köket och samlingsrummet i källaren på Liljegatan 4 D.

 

Kontakta gärna oss om du har frågor.

 

Hälsningar från styrelsen i Brf Åttan