Information januari 2020

20 januari 2020 Gott nytt alla BRF Åttans boende! Vi i styrelsen har valt att komma ut med ett informationsblad för att berätta om flera informationspunkter på en gång.

  • Först och främst vill vi påminna om att all information och alla nyheter om vår bostadsrättsförening finns på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/uppsala/brf/attan/. För att underlätta sökning av specifika frågor har vi nu även påbörjat skapandet av dokumentet ”BRF Åttans A till Ö” där du kommer kunna hitta information om föreningen i bokstavsordning. Detta dokument förväntas komma ut på hemsidan under året.
  • En nyhet är att vi har bestämt en färgkod på markiser. Alla har rätt att skaffa markis på sin balkong, men färgen och formen på markisen ska vara samma i hela föreningen: Rak kappa med grön färg (nr 5 hos Uppsala persiennfabrik). Färgen gäller för er som köper ny markis. Ni som redan har en markis i annan färg får ha kvar den tills ni byter markistyg. Tänk på att alla som vill installera en markis måste ansöka om detta hos styrelsen. 
  • För att fler ska få plats med sina wellpapp-kartonger i soprummen vill vi uppmana att platta till kartongerna innan de kastas.
  • Under föregående år låg det flertalet gånger hem-nycklar under postfacken i trapphusen. Detta beror på att nycklarna lätt trillar ner i sprickan mellan postpack och postfacksdörr när man kastar in nycklarna i postfacken. För att undvika risken att nycklarna försvinner/faller ner vill vi uppmana alla som kastar in nycklar i våra postfack att lägga dem i ett kuvert eller en plastpåse.
  • Vi har också haft problem med att servicepersonal inte kommer in i lägenheter då boende glömt ställa låset i serviceläge, något vi önskar att vi alla blir bättre på. Vi rekommenderar även att ställa låset i serviceläge eller att någon nära boende har en extranyckel till dig om du är bortrest en längre tid. Detta för att kunna komma in vid behov (ex vattenläcka, brandvarnarbatteriet larmar).

 Vad är på gång under våren 2020? 

  • Vårt nya TV- och Internetavtal med Telenor är på gång, om ni inte redan fått ett informationsblad av dem så är det på väg. Under januari och februari kommer Telenor att erbjuda omplacering av deras uttag i lägenheterna för TV/Internet. Vi återkommer med mer information så fort vi har det.
  • Under år 2020 kommer Uppsala kommun gå över till att kasta kompost i papperspåsar. Läs mer på Uppsala vattens hemsida: https://www.uppsalavatten.se/hushall/avfall-och-atervinning/papperspasar-for-matavfall/ Vi kommer ha utdelning av start-kit (plastkärl och papperspåsar) till kompost den 20 jan, 17 feb och 18 mars klockan 18:30-19:00 i aktivitetslokalen på Liljegatan 4D. Välkommen att hämta ett start-kit per hushåll!
  • BRF Åttans årsmöte kommer att äga rum den 18 mars klockan 19:00 i aktivitetslokalen på Liljegatan 4D. I samband med mötet sker sista utdelningen av kompost-kit och efter mötet bjuder föreningen på smörgåstårta samt dryck. Kallelse kommer. 
  • Inför valet finns en plats vakant i styrelsen. Om intresse finns för att gå med, mejla valberedningen på ullabr1955@gmail.com eller ellen_edgren@hotmail.se.
  • Sist men inte minst vill vi bjuda in att gå med i vår Facebook-grupp (HSB Brf Åttan). Gruppsidan fungerar som en informationskanal men även som ett sätt för oss i BRF Åttan att kommunicera. 

Med det sagt önskar vi i styrelsen för BRF Åttan er ett fantastiskt år 2020 och välkomnar er att delta i kommande event! 


Till nyhetslistan