Styrelsemöte i januari

16 januari 2024 Tisdagen den 16 januari sammanträdde styrelsen

Här följer en kort sammanfattning av några av de områden som togs upp på mötet. 

 

Lån

Ett av våra lån går ut den 25 januari 2024. Förhandlingar pågår med bank.

 

Stölder

I källaren på S:t Göransgatan 22 finns en toalett. Toaletten kan användas av föreningens boende och av det företag som hyr vår källarlokal. Tyvärr har det förekommit stölder i form av toalettpapper, handdukskrok och ljuslykta. Om stölderna fortsätter överväger styrelsen att sätta upp lås på toaletten så att enbart våra hyresgäster har tillgång till toaletten.

 

Uppsala vatten

På mötet fick vi information om att Uppsala vatten höjde sina avgifter för vatten och avlopp från och med den 1 januari 2024. Det gäller bruknings- och anläggningstaxan. Brukningsavgiften är det som betalas årligen för vatten och avlopp. Den taxan höjs med 28 procent. Anläggningsavgiften, som är en engångsavgift som betalas när fastigheten ansluts till vatten och avlopp, höjs med 15 procent. På www.uppsalavatten.se kan man läsa mer om detta.

 

Oljud i elementen

I några lägenheter hörs fortfarande oljud från elementen. Vi i styrelsen bevakar utvecklingen. Kontakta gärna vår förvaltare om ljuden skulle kvarstå eller dyka upp.

 

Motioner

Vi vill uppmuntra alla medlemmar att inkomma med motioner, det vill säga förslag från dig som medlem kring något som du vill att årsstämman ska ta ställning till. Motionen ska vara vår förvaltare tillhanda senast den 31 januari 2024. Du hittar hennes kontaktuppgifter på vår hemsida.

 

På styrelsemötet fick vi information om att en motion redan hade kommit in. Det gällde förslag på inköp av två nya sängar till övernattningsrummet. Eftersom förslaget var så bra så beslutade vi att redan nu fatta beslut om åtgärd.

 

Entrédörrar

Tack för att du hjälper till med att alltid se till så att källardörrar och entrédörrar stängs ordentligt bakom dig.

 

Nästa möte
Vi i styrelsen sammanträder nästa gång den 28 februari 2024 kl. 19.00.

 

Kontakta oss gärna via vår förvaltare om du har några frågor.

 

Hälsningar från styrelsen


Till nyhetslistan