Information april 2020

29 april 2020 Om container, trädgårdsdagen, kompostering och byte av portkod.

Container

En container för grovsopor kommer att finnas tillgänglig 8-10 maj, passa på att slänga större föremål som annars inte kan/får slängas i vanliga soprummen! Observera att man inte får slänga farligt avfall, trädgårdsavfall eller elskrot i containern.

Trädgårdsdagen

En Corona-anpassad trädgårdsdag kommer att anordnas söndag 10 maj, samling kl 11 vid grillplatsen. Detta är en utomhusaktivitet och denna gång skippas fikat pga. smittorisk. Har man något som helst symptom på sjukdom ska man stanna hemma och kurera sig. Den som tillhör en riskgrupp bör hålla sig hemma för säkerhets skull, det kommer flera trädgårdsdagar. Vi uppmanar samtliga deltagare att umgås i trädgården på avstånd i det (förhoppningsvis) fina vädret!
Frågor? Ring Annika 0706-429723 eller Ulla-Britt 0704-712334.

Compostering

Uppsala kommun fortsätter sin övergång till att kasta kompost i papperspåsar. Läs mer på Uppsala vattens hemsida: https://www.uppsalavatten.se/hushall/avfall-och-atervinning/papperspasar-for-matavfall/

Start-kit (plastkärl och papperspåsar) kommer att placeras i mangelrummen i Liljegatan 4 och 6, samt S:t Göransgatan. Boende på Torkelsgatan får alltså ta sig till andra husen för att hämta sina påsar. Ta ett startkit vid behov, det kommer att fyllas på med papperspåsar. Mangelrummen hittas i fastigheternas källare.

Från och med 1 september så måste komposterbart material slängas i komposten med hjälp av papperspåsarna. Observera att enbart komposterbart material får slängas i komposten!

Byte av portkod

Portkod kommer att bytas i sommar, information om det finns i Liljeblad i er brevlåda.

Annan information

Nycklar i postfacken

Under föregående år låg det flertalet gånger nycklar under postfacken i trapphusen. Detta beror på att nycklarna lätt trillar ner i sprickan mellan postfack och postfacksdörr när man kastar in nycklarna i postfacken. För att undvika risken att nycklarna försvinner/faller ner vill vi uppmana alla som kastar in nycklar i våra postfack att lägga dem i ett kuvert eller en plastpåse.

Serviceläge

Vi har också haft problem med att servicepersonal inte kommer in i lägenheter då boende glömt ställa låset i serviceläge, något vi önskar att vi alla blir bättre på. Vi rekommenderar även att ställa låset i serviceläge eller att någon nära boende har en extranyckel till dig om du är bortrest en längre tid. Detta för att kunna komma in vid behov (ex vattenläcka, brandvarnarbatteriet larmar).

Telenor

Som ni säkert märkt så är också vårt nya TV- och Internetavtal med Telenor nu på plats, kontakta Telenor för att få en TV-box hemskickad.

Facebookgrupp

Missa inte att gå med i Facebookgruppen för boende i BRF Åttan: https://www.facebook.com/groups/brfattan

 

Vi i styrelsen för BRF Åttan önskar er en trevlig sommar med god handhygien!


Till nyhetslistan