Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Husesyn på Bocken 6 i Trelleborg

24 november 2023

Under onsdagen bjöd HSB Malmö in till en husvisning av hyresfastigheten Bocken 6 i Trelleborg, där de första hyresgästerna flyttar in från den 1 december.

– Stort tack till alla som varit en del av resan med den här fastigheten. Projektet har haft sina utmaningar, men nu står vi här och är otroligt stolta över en mycket fin fastighet i centrala Trelleborg, säger Marcus Johansson, chef för HSB Malmös hyresfastigheter.

Arkitekten Niklas Sonestad, från FOJAB, tycker det är roligt att se hur bostäderna har blivit från pappret till verkligheten.

– Det är fantastiskt kul att se, och att man kan bygga nyproduktion i ett sådant här läge. Att den här sortens tomt ens finns är underbart, med sin mix av industri och centrumläge, säger han.

Hans favoritplats är dock inte inne i någon lägenhet, utan det är den gemensamma takterrassen, där man inte bara har obruten havsutsikt, utan också en vy över Trelleborgs taklandskap.

– Att få bygga i ett sådant här område, med olika stilar, åldrar och taknivåer, det ger så mycket, säger Niklas Sonestad.

Han lyfter särskilt ytfinishen med det återbrukade teglet och träpanelen i termowood, som förutom att ge patina och karaktär, även är hållbara att använda.

– Det var väldigt kul att det finns en vilja hos HSB för att satsa på hållbarhet. Inga av åtgärderna som vi föreslog möttes med tveksamhet, det var en självklarhet att satsa på hållbara åtgärder för denna hyresfastighet, säger han.

Niklas Sonestad, arkitekt, och Marcus Johansson, fastighetschef på HSB Malmö.

Uthyrningen av lägenheterna pågår, och ännu är det inte fullt. Vem är det då som kan tänkas bo här?

– Det här är ett boende för alla, från den lilla barnfamiljen eller den unga vuxna till den äldre som kanske har sålt sin villa och vill ha ett bekymmersfritt boende, säger Tom Wilkinson, uthyrningsansvarig för HSB Malmös hyresfastigheter

Fastigheten har fyra våningar, med en femte indragen takvåning med utsikt över havet och hamnen. Det finns både tvåor och treor. Samtliga lägenheter är rökfria.

Läs mer om projektet och anmäl intresse här.

För mer information om HSB Malmö:
hsb.se

HSB Malmö är en ekonomisk förening som ägs av 53 000 medlemmar – enskilda personer och bostadsrättsföreningar. Vi erbjuder medlemskap, hyreslägenheter och nyproducerade bostadsrätter samt förvaltningstjänster. Våra medlemmar har bland annat möjlighet att bospara samt ta del av utbildningar och löpande rådgivning. Vår verksamhet finns i Burlöv, Lomma, Malmö, Svedala, Trelleborg och Vellinge.