Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Framtidens Boende - så vill västsvenskarna bo

Att leva och bo i nygamla konstellationer intresserar allt fler. Och andelen som kan tänka sig att samäga prylar med sina grannar är större än för två år sedan. Det är några av insikterna i undersökningen Framtidens Boende som HSB Göteborg låtit genomföra, där fler än 1000 västsvenskar fått svara på frågor om allt från grannsämja till köksrenovering – och huruvida det lockar att bo tillsammans med sin föräldrageneration.

Rapporten Framtidens boende är en återkommande undersökning som genomförs av HSB Göteborg. Sedan den första undersökningen 2017 har västsvenskarna bland annat intresserat sig mer för att bo tillsammans.

Undersökningen visar bland annat att andelen som kan tänka sig att bo med en äldre eller yngre generation har ökat markant, från 36 procent för två år sedan till 45 procent idag. Och en av fem kan tänka sig att i framtiden bo i kollektivhus där man delar vissa utrymmen med sina grannar.

Vill du ta del av fler insikter från undersökningen Framtidens Boende finns hela rapporten för nedladdning längre ned på sidan. Trevlig läsning!

 

Ladda ner rapporten här