Stambytet klart och slutbesiktigat

18 december 2014 I och med att huset Solvändegatan 3 besiktigades onsdag 17 december är stambytet inom brf Munkhättan avslutat. Entreprenaden har följt den ursprungliga budgeten extremt väl med få extra kostnader för ändringar och tillägg.

 


På bilden från vänster:

Tommy, besiktningsman, Christer, Imtechs uppdragsledare, Tommy, Munkhättans projektledare och Roger, ledande montör Imtech.
 

 

Trots fem veckors försening i starten har arbetet flutit på så att entreprenören Imtech kunde avetablera och lämna Munkhättan redan under november. Enligt tidplanen skulle stambytet vara klart till julen 2014.

Förklaringen till att montagearbetet gått snabbare än den ursprungliga tidplanen är att entreprenören vart efter arbetet avancerat har förfinat installationsmetoden för att passa förhållandena på Munkhättan.

Hela stambytet har kostat 11 550 000 kronor (exklusive moms) och legat extremt väl inom den ursprungliga budgeten. Endast drygt 110 000 kronor har tillkommit i extra kostnader som inte gick att förutse i samband med upphandlingen av entreprenaden.