Balkonger

Trivselregler

  • Du ska inte skaka mattor/dukar etc. från din balkong eftersom damm och skräp då hamnar på balkongen hos grannarna under dig.
  • Det är tillåtet att grilla på balkongen, men endast med elgrill och med hänsyn till grannarna. Kolgrill och gasolgrill är förbjudet eftersom det medför risker.
  • Tänk på dina grannar och visa hänsyn om du till exempel röker på balkongen.
  • Har du blomlådor som hänger på balkongräcket ska de hänga med korgarna/lådorna innanför balkongräcket.  

Underhåll
När det gäller underhållet av balkonger har både bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättsföreningen ansvar, men för olika delar av underhållet.

Bostadsrättsföreningen ansvarar för målning av balkonggolvet samt insidan av balkongfronten.

Bostadsrättsinnehavaren har ansvaret för målning av taket och väggarna på balkongen, dvs väggen och balkongsidorna samt ev. balkongskärm. Även vädringsställningen och dess beslag är innehavarens ansvar.

Behöver du måla balkongväggen? Då ska du använda färgen Flügger 04 Wood Tex Täcklasyr Vit (länk till produktinfo). Föreningen ersätter dig för utlägget mot kvitto med moms, men det är du som boende som ansvarar för att målning utförs. Skanna in ditt kvitto och mejla det till hackspetten@info.com och bifoga ditt namn, lägenhetsnummer,  information om bank, clearingnummer och kontonummer.