Hyra ut i andra hand

Om du vill hyra ut din lägenhet i andra hand gäller särskilda bestämmelser. Först och främst måste styrelsen godkänna uthyrningen i förväg. Andrahandsuthyrning kan beviljas om du till exempel studerar eller arbetar tillfälligt på annan ort eller om du vill ”provbo” med din partner.

Från och med januari 2019 tar föreningen ut en kostnad på 388 kr per månad som lägenheten är uthyrd. Bakgrunden till avgiften är den merkostnad som föreningen debiteras i samband med andrahandsuthyrning. Avgiften debiteras via avgiftsavin.

Vi godkänner andrahandsuthyrning i maximalt 6 månader i taget. Vill du hyra ut en längre tid måste du skicka in en ny ansökan. Om du hyr ut din lägenhet utan tillstånd kan du bli av med din nyttjanderätt av lägenheten samt bli utesluten ur föreningen med tvångsförsäljning som följd.

Gör så här när du vill hyra ut i andra hand:
Hämta en ansökningsblankett för andrahandsuthyrning på sidan Föreningsdokument. Du behöver programmet Adobe Acrobat Reader för att öppna pdf:er. Programmet är gratis och du hämtar det på Adobes webbplats.


Fyll i blanketten och lägg den i föreningens brevlåda utanför föreningslokalen på Husarvägen 21. Styrelsen granskar och tar beslut om din andrahandsuthyrning så snart som möjligt.