Åtgärder efter garantibesiktning

14 januari 2023 Under tiden 16 januari – 31 mars kommer HSB Bostad att åtgärda/reparera de fel som besiktningsmannen har noterat vid garantibesiktningen. Detta innebär att det krävs tillträde för hantverkare till lägenheterna. I ett första skede kommer målare att åtgärda fel som har med ytskikt att göra, t ex alla sprickor i väggar och tak. Övriga fel kommer att åtgärdas efter överenskommelse med resp lägenhetsinnehavare.

HUS 1 (Kokillbacken 1)

Den 15 januari kommer vi att sätta upp besiktningsprotokollet för resp lägenhet på lägenhetsdörrens utsida. Hantverkarna kommer att signera på detta allt eftersom felen åtgärdats. Låt protokollet sitta kvar på dörren tills dess att samtliga fel blivit signerade! På detta sätt kan både boende och hantverkare se vad som åtgärdats och vad som återstår!

Den 16–20 januari kommer hantverkare att åtgärda felen i lägenheterna mellan kl 08:00 och 16:00. De kommer att behöva tillträde flera gånger under denna tid, så du måste se till att målaren kan komma åt samt lämna låset i serviceläge när du inte är hemma! När alla punkter på protokollet har signerats kan du låsa som vanligt igen.

HUS 2 (Kokillbacken 3)

Den 22 januari kommer vi att sätta upp besiktningsprotokollet för resp lägenhet på lägenhetsdörrens utsida. Hantverkarna kommer att signera på detta allt eftersom felen åtgärdats. Låt protokollet sitta kvar på dörren tills dess att samtliga fel blivit signerade! På detta sätt kan både boende och hantverkare se vad som åtgärdats och vad som återstår!

Den 23–27 januari kommer hantverkare att åtgärda felen i lägenheterna mellan kl 08:00 och 16:00. De kommer att behöva tillträde flera gånger under denna tid, så du måste se till att målaren kan komma åt samt lämna låset i serviceläge när du inte är hemma! När alla punkter på protokollet har signerats kan du låsa som vanligt igen.

HUS 3 och 4 (Kokillbacken 6 och 8)

Den 24 januari kommer vi, baserat på erfarenheterna från hus 1 och 2, att meddela tidsschemat för åtgärderna i hus 3 och 4. Preliminärt kommer dessa att ske på liknande sätt som ovan mellan 30 januari och 24 februari.

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen

Kontakt via e-post till brfkungsvyn@gmail.com


Till nyhetslistan