Information 26 oktober 2021

26 oktober 2021 Hösten är här, och vi gläder oss att snart få tända mysbelysningar och stearinljus. Vi vill gärna påminna om att de brandvarnare som finns i alla lägenheter är en viktig livförsäkring, och att det är lämpligt att kontrollera att de fungerar. Instruktioner finns på hemsidan.

 SNÖRÖJNING OCH MARKSKÖTSEL

Vi har slutit avtal med HSB Stockholm Utemiljö om snöröjning och skötsel av vår mark under perioden 2021-11-01 t.o.m. 2022-10-31. Avtalet omfattar renhållning, gräsklippning, ogräsrensning, gödning, ansning etc. samt även snöröjning och halkbekämpning enligt markeringar på en karta (som finns att se på vår hemsida). Värt att tänka på är att snöröjning av gatumarken (Kokillbacken) sköts av kommunen och ingår inte i vårt avtal.

TEMPERATUR I LÄGENHETERNA

Som framgått av separat anslag så har vi höjt temperaturen både på inkommande ventilationsluft och på vattnet till radiatorerna. Vi hoppas att detta ger er som haft kallt en skönare inomhusmiljö, med mellan 20 och 22 grader överallt i lägenheten. Om ni trots detta upplever att det är för kallt (eller för varmt), mät gärna upp temperaturen 1 meter från yttervägg på ett par olika ställen och gör en (ny) felanmälan! Skicka dessutom gärna ett mejl till brfkungsvyn@gmail.com.

GRANNFASTIGHETERNA

Sprängningarna på fastigheten nordöst om oss har dragit ut på tiden. Nu räknar byggherren med att de skall vara avslutade under nästa vecka (1-5 november). Den 22 november beräknas den stora tornkranen börja monteras. Helt klart blir bygget till sommaren 2023.

Bygglovet för fastigheten sydväst om oss har upphävts av Länsstyrelsen. Det innebär att Upplands-Brohus måste söka nytt lov innan bygget kan påbörjas.

 ENKÄT

Under november månad kommer vi att skicka ut en enkät till alla i föreningen. Syftet är förstås att vi i styrelsen skall få bättre kännedom om önskemål och synpunkter från alla som bor här. Det blir några olika specifika frågor om aktuella saker, samt möjlighet för er att skriva in egna förslag eller frågor. Självklart är det helt frivilligt att svara, men nyttan med enkäten försvinner förstås om inte en majoritet svarar.  

Tanken är att ni som svarat på frågan om porttelefon per mejl, får enkäten per mejl, medan alla andra får den som papper i postfacket.

PORTTELEFON

Vi förbereder nu för att införa porttelefon, och alla boende har fått antingen mejl eller pappersblankett att lämnas ifylld senast 27 oktober om du vill vara med i systemet. Om du saknar blankett eller har frågor, mejla till brfkungsvyn@gmail.com, eller ring 072-889 47 46, så ordnar vi det!

Instruktioner kommer att publiceras på hemsidan och delas ut i postfacken när systemet är i gång.

FÖRENINGSLOKALEN

Föreningslokalen på baksidan av K3 räknar vi nu med att kunna börja att hyra ut för övernattning (bäddsoffa, pentry, badrum) från den 15/11. Bokning görs, precis som tvättstugan, via Aptus-portalen antingen på infotavlorna i entréerna, via websidan http://kungsvyn.baxectotal.se/aptusportal eller via appen ”Aptus Home”. Det kostar 200 kr per dygn att hyra rummet, och din vanliga nyckelbricka ger tillträde under den tid som är bokad. Hyran debiteras på kommande ordinarie avgiftsavi, som du får mellan 1 och 4 månader efter hyrestillfället. Mer info kommer på vår hemsida när det är dags.

Med vänlig hälsning

Styrelsen