Information september 2021

05 september 2021 Bästa grannar, Med detta brev vill vi i styrelsen hälsa alla våra medlemmar välkomna tillbaka efter flyttbestyr och semestrar, med förhoppning om att vi snart skall kunna umgås med allt färre covid-restriktioner. Som ett första steg inbjuder vi till en föreningsträff på gården (se separat inbjudan).

Den 20 maj hade föreningen föreningsstämma, som p g a covid genomfördes digitalt, där bl.a. en ny styrelse utsågs. Sexton medlemmar deltog på stämman, direkt eller via poströstning, och protokollet från mötet finns på Kungsvyns hemsidaTill den nya styrelsen utsåg HSB Stockholm fem ledamöter, medan stämman valde två boenderepresentanter. Dessutom valdes två suppleanter.

Ordförande Petrus Jansson HSB
Ledamot, v. ordf. Christer Andersson Boende K3
Ledamot, sekr. René Lintunen HSB
Ledamot, inf. ansv. Lennart Sjöholm Boende K1
Ledamot Camilla Brännfors HSB
Ledamot Eva Hedenskog HSB
Ledamot Henrik Wahrén HSB
Suppleant Björn-Inge Björnberg Boende K6
Suppleant Krister Norlin HSB

 

Eftersom det under detta första verksamhetsår ingår få boende i styrelsen, utsåg stämman även en samarbetskommitté med uppgift att vara en länk mellan boende och styrelse och att medverka till att alla boende känner sig hörda och engagerade.

Ordförande Thomas Niejahr Boende K1
Ledamot Karin Kroon Boende K6

 

Till revisor valdes Ann-Helene Jemdal (boende K8). HSB kommer att utse ytterligare en revisor. Stämman valde även en ledamot i valberedningen, men denne har sedermera avsagt sig uppdraget, varför valberedningen f.n. är vakant.

Styrelse och samarbetskommitté kan nås via e-postadressen brfkungsvyn@gmail.com. Normalt får man då återkoppling inom något dygn.

Nästa föreningsstämma hålls preliminärt 25 maj 2022, förhoppningsvis som fysiskt möte i vår närhet, och vi hoppas då också att betydligt fler medlemmar känner sig manade att närvara! Motioner till stämman skall lämnas in senast 30 mars 2022, så fundera gärna redan nu på om det är någon fråga du vill ta upp.

Vi har ambitionen att skicka ut samlad information i denna form några gånger per år, men kolla gärna även på den information som löpande läggs upp på föreningens hemsida och/eller på tavlorna i entréerna. Hemsidan innehåller dessutom mycket nyttig praktisk information om vårt boende. Kom gärna med förslag på vad som borde tillföras eller tas bort eller hur hemsidan bör utvecklas!

MILJÖRUMMET

Sommarens snackis har kanske oredan i miljörummet varit. Denna beror på en kombination av slarv från våra entreprenörer och slarv från oss själva. Läs gärna den längre ”rapporten” om detta som vi lagt upp i hemsidans nyhetsflöde 

Det är viktigt att förstå att rummet endast är avsett för återvinning av förpackningar och småelektronik, inte för grovsopor av något slag. Det är heller inte tillåtet att ställa saker på golvet bredvid kärlen – då vägrar entreprenörerna att tömma kärlen, vilket snabbt leder till ”översvämning” i rummet. Därför är det också viktigt att komprimera förpackningarna innan de läggs i kärlen, särskilt naturligtvis stora pappkartonger som MÅSTE tömmas och vikas ihop ordentligt innan de läggs i kärlet.

FÖRENINGSLOKALEN

Bredvid tvättstugan på baksidan av K3 finns en mindre föreningslokal med pentry och dusch/WC. Vid senaste styrelsemötet beslutades att inreda denna lokal så att den kan användas dels för kommittémöten, dels som övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna. Det kommer därför att inhandlas bord, stolar, bäddsoffa för två samt porslin och husgeråd.

Rummet kommer att kunna hyras för 200 kr per dygn, och bokning kommer att vara möjlig via Aptus-appen och tavlorna i entréerna (med hjälp av medlemmens nyckelbricka), alltså på samma sätt som bokning av tvättstugan. Mer detaljerad info kommer att läggas upp på hemsidan då lokalen är klar att användas, men vill du redan nu boka tid kan du anmäla intresse via vår mejl brfkungsvyn@gmail.com.

FÖRENINGENS MARK / RÖKNING

Vi har nyligen haft inspektion av föreningens planteringar och markytor i syfte att underhållet av dessa skall överlämnas från byggherren till föreningen. Det resulterade i en hel del anmärkningar som skall åtgärdas av byggherren, bl.a ogräs som skall avlägsnas, buskar längs vår fasad mot Enköpingsvägen som skall planteras samt en tall som avlidit och skall ersättas. Vi kommer nu att upphandla skötsel av vår mark från en entreprenör.

Ett problem som vi själva orsakat är alla de cigarettfimpar som hamnat i rabatter, på gångar och på parkeringsplatser. Rökning på lekplatser är ett lagbrott, och föreningen är enligt lag skyldig att förhindra det. Det kommer därför att sättas upp en del förbudsskyltar samt ett par askkoppar. Du som är rökare, tänk på omgivningen och fimpa enbart i askkopp!

Markytorna som vetter mot grannfastigheterna är enligt byggritningarna ”ängsmark”, och om vi inte är nöjda med dem får vi själva bekosta eventuella planteringar. Vi är inte nöjda med utformningen av gränsen mot Ringvägen och för diskussioner med byggherren om hur denna och tillhörande sluttning bör se ut för att vara säker och hållbar. Vi kommer också att prata med kommunen om att parkering på Ringvägen sker alltför nära vår tomtgräns.

HISSARNA

Under våren och sommaren har det varit upprepade stopp i våra hissar. Efter felsökning har entreprenören kommit fram till att det beror på att brandisolering i hisskorgen har felmonterats, och garantiåtgärder har vidtagits sedan mitten av augusti. Hör av dig om samma fel skulle förekomma i fortsättningen!

FRÅGOR

Styrelsen bollar ett par frågor där synpunkter och idéer från alla boende vore välkomna. Kom gärna med synpunkter på föreningsträffen, eller per mejl!

Porttelefon: för att minska risken med att obehöriga tar sig in i våra fastigheter är det förberett för att införa porttelefon som komplement till eller ersättning för nuvarande fyrsiffriga portkod. Varje lägenhetsinnehavare kan i så fall lägga in upp till 5 st mobiltelefonnummer som man kan ringa från knappsatsen vid entrédörren, och från vilka porten kan öppnas. Under nattetid kan man inte ringa från porten, utan enbart om man känner till den boendes telefonnummer. Bu eller bä?

Gästparkering alternativt plats för lastning och lossning: Skall vi ansöka hos kommunen om att få en parkerings- eller lastningsruta på Kokillbacken? Finns någon bra plats för en sådan ruta, som inte drabbar någon boende negativt?

Ventilation och värme: I denna fråga är det oftast svårt att få alla att tycka lika, men vi vill ändå gärna höra ifrån er om ni anser att systemet är feljusterat. I början av vintern kommer det att göras en kontroll och injustering av värmesystemet. Tänk dock på att ventilationen är en del av värmesystemet, och att man inte får skruva på eller själv justera ventilationsdonen i taket. Däremot kan man till viss del reglera temperaturen med hjälp att ratten på radiatorerna.

TILL SIST

önskar styrelse och samarbetskommitté alla medlemmar och boende en skön höst, och lovar att göra sitt bästa för att HSB Brf Kungsvyn skall bli en trivsam plats att bo på. Men ensam är inte stark, så vi är beroende av att alla bidrar med något - allt från ett leende i hissen till en positiv idé är välkommet! 

 Styrelsen

 


Till nyhetslistan