Om byggnation på grannfastigheterna

12 juli 2021 Bygget på Balders tomt (öster om oss) tar 4 veckors sommaruppehåll, medan byggstarten på Upplands-Brohus tomt (väster om oss) fördröjs p g a överklagat bygglov.

Tuve Bygg AB uppför två bostadshus med underliggande garage på tomten öster om vår, och arbetet med pålning och spontning har varit påfrestande för närboendes hörsel. Man informerar nu om att spontarbeten med borrmaskinen i stort sett är klara och att nästa moment är att montera plåt mellan ståndarna och lasta ut massor så att losshållning av berg kan påbörjas. Preliminär start för detta är månadsskiftet augusti/september. Under vecka 28-31 kommer inte något av dessa arbeten att pågå, men vissa "tysta" arbeten med etablering av bodar etc kommer att genomföras. Mer exakta tider gällande start av losshållning berg kommer att aviseras innan start. Dessa arbeten är de som kommer att upplevas som mest störande, men de pågår under en begränsad period. Projektet planeras att vara färdighställt sommaren 2023. Platschef är Johan Forsling.

På tomten väster om oss avser Upplands-Brohus uppföra fyra bostadshus med underliggande garage. Man beviljades nyligen bygglov av kommunen för detta, men eftersom bygglovet avviker från gällande detaljplan på ett för oss negativt sätt har Brf Kungsvyn överklagat kommunens beslut. Ärendet ligger nu hos Länsstyrelsen för avgörande, vilket väntas inom ett par månader.


Till nyhetslistan