Direktanslutning av låghusen till fjärrvärmenätet

27 augusti 2023 Låghusen i föreningen, alltså Vindragarvägen 1-23 samt Reimersholmsgatan 32-36, har länge fått sin värme och sitt varmvatten via en kulvertledning i marken från Vindragarvägen 8 till 9. Denna har under året haft en läcka, vilken reparerades i slutet på våren. I samband med det konstaterade våra entreprenörer att kulverten börjar bli gammal och snart kommer att behöva bytas i sin helhet.

Istället för att gräva upp hela kulverten och lägga ner en ny ledning har styrelsen beslutat att direktansluta låghusen till fjärrvärmenätet och bygga upp en ny fullskalig undercentral på Vindragarvägen 9. Anslutningen kommer att ske i gaveln på Vindragarvägen 7, in i källaren och med rörledning i taket bort till den plats där nuvarande undercentral finns. Hur detta kommer att se ut och genomföras vet vi inte i detalj nu. Ytterligare information om detta och hela projektet får vi återkomma med.

Kostnaden för anslutningen är betydande men i paritet med att lägga ned en ny kulvertledning. Med en direktanslutning får vi en mer driftsäker värmelösning och slipper gräva i Vindragarparken igen. Vår avsikt är att vara klara med detta innan uppvärmningssäsongen sätter igång 2024.


Till nyhetslistan