Fönsterrenovering Vdv 10

05 juli 2019 Snart är det dags för fönsterrenovering på Vindragarvägen 10. Information till boende har distribuerats. Planerad start är v33 (12 augusti) men innan dess kommer entreprenören (Fog och Fönster) att behöva tillgång till lägenheterna på de tre översta våningarna under v32 (prel den 7e) för att göra en inventering av status på era fönster/dörrar.

Övrig inventering sker efter projektstart. Detaljerade förutsättningar för renoveringen kommer att meddelas av F & F via projektledaren Thomas ”Totte” Karlsson. Arbetstider är mån-fre kl. 7:00–16:00 men störande arbete (slipning etc.) påbörjas tidigast kl. 08:00. Total driftstid för arbetet beräknas till ca 14 veckor.

Renoveringen startar uppifrån våning 6 med ett par våningsplan i taget. Den renovering som görs är yttre fönsterkarmar och fönstrens utsida. F & F måste in i varje lägenhet ett flertal gånger under en 4 veckors period och detta meddelas minst en dag i förväg. F & F går in i lägenheterna och plockar ner ytterbågarna, de rengör, slipar karmar, justerar, målar och grovstädar efter sig. Innerbågarna sitter kvar hela tiden, så dessa kan stängas. De monterar också väderhuvar vilka sätts utanpå fasaden. F & F behöver också ha tillträde till lägenheterna för att måla mellan- samt slutstrykning. Färgen måste torka mellan strykningarna, vilket kan ta flera dagar. När ytterbågarna sen är klara måste F & F åter in i lägenheterna för att montera dessa.

Nyckelhantering

För att renovering skall fungera så måste föreningen få in nycklar till respektive lägenhet. Nycklarna skall vara tydligt märkta med fullständigt namn och lägenhetsNr på nyckelbricka eller tejpremsa (nr står på er ytterdörr) Nycklarna lämnas i Nyckelinkastet i entrén på Vindragarvägen 8.   OBS! Lägg INTE nycklarna i kuvert, då de fastnar. Nycklarna kodas om och förvaras sen i ett kassaskåp tills renoveringen är helt färdig.

Ni har möjlighet att köpa extraarbeten gällande fönster i samband med att F & F jobbar i er lägenhet. (reparation av trasigt fönsteglas, målning fönster invändigt, byte till energiglas etc.) Detta  via den speciella beställningslistan som finns bifogad nedan. 

F & F kommer fortlöpande att lämna information om status på arbetet och önskad tillgång till lägenheterna..

mvh

Styrelsen i Brf Mälaren.

Beställningslista extraarbeten fönsterrenovering