Samlingslokaler

Fyller du år snart eller är det dop eller barnkalas på gång? Du vet väl om att det finns samlingslokaler att hyra i Minneberg? Du som bostadsrättshavare i bostadsrättsföreningarna Sandvik, Svartvik, Tangen, Tranan samt Margretelund, Hägern eller Storspoven får hyra Minnebergs samlingslokaler för privatbruk.

Båda lokalerna är fullt utrustade med möbler och porslin för 70 personer, uppläggningsfat, ljushållare med mera. Det finns kylskåp, spis/ugn, kaffebryggare/vattenkokare och diskmaskin.

Lokalen Badviken, ligger på Svartviksslingan 17 med utsikt ner mot badbryggan. Lokalen rymmer max 70 personer.

Lokalen Båtviken, ligger på Svartviksslingan 81 med utsikt över båtbryggorna. Lokalen rymmer max 70 personer.

Båda lokalerna lämpar sig väl för informationsmöten, föreläsningar, gruppgymnastik, utställningar med mera.

 • vardagar från 17.00 till 22.00. Lokalen ska då vara städad och utrymd kl 23.00.
 • fredagar, lördagar och söndagar från kl 13.00 till kl 12 påföljande dag då lokalen ska vara städad och utrymd.
 • söndagar från 13.00 till 22.00. Lokalen ska då vara städad och utrymd kl 23.00.

Det går också bra att hyra under dagtid före klockan 17 till en kostnad av 300 kronor. Detta schema återfinns separat på bokningssidan.

Vill du ha tillträde tidigare än de angivna tiderna behöver du boka tiden innan.

Det går också bra att skicka förfrågan via mejl om du har önskemål om att boka på andra tider än de angivna. Under exempelvis långhelger där det är en helgdag mitt i veckan så kan andra tider bokas.

Det går också bra att hyra dagtid – detta schema återfinns separat på bokningssidan.

Vanliga veckor 

mån – tor

fre/lör/sön

söndag em

Privat

250/500* kr

900/1800* kr

350/700* kr

Organisation**

400 kr

1800 kr

700 kr

Barnverksamhet och Minnebergsföreningar***

0 kr

1800 kr

700 kr

 

Storhelger som tex påsk, Valborg, Kristi himmelsfärd, Nationaldag, Allhelgonadag +600 kr tillfälle.
Midsommar samt från jul till trettondagen +1000 kr tillfälle.

* För boende i Brf Sandvik, Svartvik, Tangen och Tranan som bokar för privatbruk gäller de lägre priserna. För boende i Brf Margretelund, Hägern eller Storspoven gäller de högre.
** Övriga ideella och politiska organisationer som är verksamma i Minneberg
*** Ideella föreningar knutna till Minnebergs samfällighet (se samfällighetens årsredovisning) och förskolor i Minneberg (inkl. kyrkans barntimmar)

Föreningar och organisationer får ej boka tider mellan den 1 juni och midsommarhelgen före den 15 april. Fram till och med den 14 april har privatpersoner boende i Minneberg förtur på dessa tider. Tänk på att boka både dag- och kvällstid om du ska ha student.
Under perioden 1 juni till 15 augusti kan man endast boka tider från 15 augusti eller senare. Vill man ha en tid mellan dessa datum skall man alltså boka före den 1 juni.

Så här bokar du

Numera sker bokning av samlingslokalerna digitalt och även access tilldelas digitalt.

För att boka lokal, klicka på länken “Boka lokal” nedan. Du kommer då till en bokningskalender som visar tillgängliga tider. Klicka på aktuell tid för att boka. Lediga tider är grönmarkerade och upptagna är rödmarkerade. Du kan ställa frågor till bokning@minneberg.se. Frågor eller synpunkter via mejl måste innehålla kontaktuppgifter. Bokningsförfrågningar görs alltid på bokningssidan. Det kommer alltid en bekräftelse på att förfrågan är gjord samt, om bokningen är godkänd – på själva bokningen via e-post. Om bekräftelsen inte kommit inom 30 minuter så kontrollera i första hand skräpposten i din mejlbox, och om du inte hittar den, gör i sådant fall om förfrågningen.

Om du inte bokat tidigare behöver du fylla i ett formulär med dina uppgifter innan själva bokningen: namn, portnummer, lägenhets- nummer (det nummer som står på din ytterdörr), telefonnummer samt e-postadress. Du behöver också svara på säkerhetsfrågorna i formuläret. Eftersom dessa uppgifter granskas manuellt så skickas inte bokningsförfrågan med i detta formulär – du kan alltså bara boka om du har ett godkänt konto.

Klicka på denna länk för att att boka lokal

Visning av lokalerna

Dett finns intee möjlighet att visa lokalerna på begäran, så om du vill ta en titt i lokalerna inför uthyrningen så går det bra när  Minnebergsseniorerna eller Bridgeklubben håller till där. Minnebergsseniorerna har normalt verksamhet i Båtviken på helgfria måndagar mellan kl. 13 och 15.30 då man är välkommen ner. Bridgeklubben tar emot i Badviken på onsdagar mellan kl. 17 och 18. Utöver det hålls ett öppet hus en gång om året, oftast i samband med något annat evenemang. Under sommarmånaderna och julperioden då verksamhet i Minnebergsseniorerna och Bridgeklubben ligger nere sker ingen visning.

Utrustning

I lokalerna Badviken och Båtviken finns bord, stolar och porslin för det maximala antalet 70 tillåtna personer. Se detaljer nedan.

Det finns 9 stycken bord (130×70) samt 2 runda bord med 4 stolar vid varje bord – totalt 44 sittplatser. Utöver det finns 4 stycken uppfällbara (183×76) bord samt 26 klaffstolar för att komplettera om man är fler än 44 stycken.

Porslin och köksutrustning

 • Tallrikar: flat, djup och assiett
 • Kaffekoppar, med fat och assietter
 • Temuggar (endast ett dussin)
 • Glas: dricksglas, vinglas, snapsglas
 • Bestick
 • Uppläggningsfat, brödkorgar, ljushållare mm.

Badviken är utrustad med serveringsvagn och Båtviken med serveringslucka.

I vardera lokalen finns en kvalitetskaffebryggare som snabbt brygger 2,2 liter kaffe. Det finns också extra termosar samt vattenkokare, 2 st diskmaskiner med snabbdiskprogram, kyl-och frysskåp, induktionshäll, ugn samt 2 st mikrovågsugnar.

Övrig utrustning

Lokalerna är utrustade med högtalarsystem och projektor. Trådlöst internet finns och nätverket heter Minneberg. Du måste boka media tillsammans med din bokning till en extra kostnad. Media styrs sedan via webben och man får separat information om detta. Det finns alltså ingen fysisk hantering av media finns utan det sätts på under uthyrningstiden. På helgerna stängs media av kl. 01. Vill man använda mikrofon så får man ordna detta själv eller ta kontakt med Minnebergsseniorerna för lån.

 • Piano (endast Båtviken),
 • Första-hjälpen-utrustning samt hjärtstartare finns i lokalerna.
 • Ljushållare för marshaller utomhus.
 • Handikapptoalett och barnskötbord
 • Städutrustning

Användning av lokal och ordningsregler

Självklart tar vi alla ansvar för att ta väl hand om våra gemensamma samlingslokaler vid hyra. I samband med bokning får du via mejl ordningsreglerna att respektera då du använder lokalerna. Du kan också ladda ner dem nedan.

Utlämning av access

När du har hyrt någon av samlingslokalerna får du mobil access av Fastighetsägarna Service. Är man i behov av fysisk nyckel kan en sådan hämtas i Panncentralen.