Passer- och porttelefonsystem

Våra portar är låsta hela dygnet.  För att komma in använder du den "tagg" som du fått då du flyttade in. Din "tagg" går i första hand till din port och porten där din grovtvättstuga finns. Bor du inte i samma port som grovtvättstugan, kommer du att ha tillträde till grovtvättstugans port mellan kl. 06.45 – 22.15.

Porttelefonens kortnummer är urkopplat mellan 21.00 – 06.00, för att undvika busringningar på natten. Får du besökare under denna tid, kan de med hjälp av porttelefonen ringa direkt till det telefonnummer (utan riktnummer), som du anmält ska användas i systemet. (Tex om ditt telefonnummer är 11 22 33, trycker besökaren #112233.)  Du svarar som vanligt, lyssnar av vem som är där och öppnar genom att trycka på "5" på din telefon. Låset på ytterdörren går då upp och dörren kan öppnas som vanligt. Se mer i instruktionen nedan.

Ett tips: Har du nummerpresentatör kan du programmera in namn och telefonnummer 08-25 36 40. Döp förslagsvis numret till ”Porttelefon”.

Tillhörighet
Observera att "taggarna" hör till lägenheten på samma sätt som nycklar till lägenhetsdörren. Vid flyttning, även inom området, så ska samtliga taggar lämnas till efterträdaren.

Klicka på länkarna nedan för detaljerade instruktioner rörande passersystemet.