Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Avisering

Vill du betala hyres- eller månadsavgiften enkelt och smidigt och samtidigt bidra till en bättre miljö? Välj något av våra kostnadsfria aviseringsalternativ. Läs mer om dessa nedan!

Pappersfaktura ersatt med e-postavisering

Vid första kvartalsaviseringen för 2022 ersatte vi på HSB Sydost pappersfakturan gällande hyres- och månadsavgiften med det miljövänliga och digitala alternativet; e-postavisering!

Vad innebär detta?

Du som tidigare har haft pappersavisering och har en e-postadress registrerad eller väljer att registrera en e-postadress i Mitt HSB kommer automatiskt att få din avisering via e-post. Kontrollera gärna att din registrerade e-postadress är korrekt och aktuell! Saknar du e-postadress kan du istället välja mellan e-faktura eller autogiro. Läs mer om alternativen nedan.

E-faktura:

Med e-faktura skickas avin direkt till din internetbank. Det enda du behöver göra är att godkänna betalningen.

Hur skaffar jag e-faktura?

 1. Logga in på din internetbank.
 2. Gå till fliken för e-faktura.
 3. Sök efter ”HSB Sydost ekonomisk förening” och fyll i namn på avimottagaren, avtalsnummer (står på din avi) och avimottagarens personnummer (om du inte står som avimottagare men vill betala fakturan för annan person).
 • Tänk på att tjänsten kommer igång först efter nästa kvartalavisering, som är en vecka in i månaderna mars, juni, september eller december.
 • Kontakta din bank om du har problem att anmäla e-faktura.

Autogiro:

Med autogiro behöver du aldrig vara rädd att glömma betala hyran. Pengarna dras automatiskt på förfallodagen från ditt konto. Allt du behöver hålla koll på är att du har pengar på kontot.

Hur skaffar jag autogiro?

Det finns två olika sätt du kan ansöka om autogiro. Sök direkt via din internetbank eller via autogiroblankett. Läs mer om alternativen nedan.

Via din internetbank:

 1. Logga in på din internetbank.
 2. Gå till fliken för autogiro.
 3. Sök efter rätt bankgiro genom att ange den avsändare som är på din avi och ange denna som betalningsmottagare.

För att vi ska kunna identifiera dig skriver du ditt personnummer som betalarnummer.

Tänk på att autogirot börjar gälla först till kommande kvartalsavisering efter att vi fått tillbaka godkänt medgivandet från din bank. Kontakta din bank om du har problem att anmäla autogiro.

 

Via blankett:

Fyll i autogiroblanketten som du hittar här.

Blanketten skickas till någon av följande adresser:
HSB Sydost, Vekerumsvägen 1, 374 32 Karlshamn
HSB Sydost, Landsvägsgatan 17A, 371 39 Karlskrona
HSB Sydost, Box 52, 351 03 Växjö
HSB Sydost, Köpmangatan 22, 572 31 Oskarshamn
HSB Sydost, Box 502, 391 25 Kalmar

Kom ihåg:

 • Tänk på att autogirot börjar att gälla först efter nästa kvartalvisering, som är en vecka in i månaderna mars, juni, september eller december.
 • Du kan på egen hand se när autogirot har blivit godkänt och aktiverat hos oss i din internetbank.
 • Går betalningen inte igenom första gången kommer en till dragning att göras dagen efter.
 • Vid inflyttning; du kan inte kan ansöka om autogiro förrän du har fått tillträde till din lägenheten.

Mitt HSB

Du hittar alltid dina avier på Mitt HSB, under "Min bostad" i menyn. Du har automatiskt ett användarkonto och du loggar in med BankID och personnummer eller användarnamn och lösenord.

Du hittar Mitt HSB här eller via knappen högst upp till höger på denna webb.