Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Göteborg byggstartar brf Spanjoletten i Majorna

08 februari 2022

Nu startar HSB Göteborg bygget av 141 bostadsrätter i HSB brf Spanjoletten, som är den andra och sista etappen i bostadsområdet kring det gamla området i Majorna där Fixfabriken en gång låg.

Brf Spanjoletten är en del av det nya bostadsområdet Fixfabriken i Majorna och den andra och sista etappen i arbetet att förtäta det attraktiva området mellan Sandarna, Klippan och Kungsladugård. Här bygger HSB Göteborg bostadsrätter, stadsradhus, taklägenheter, etagelägenheter och studiolägenheter i olika storlekar och med väl genomtänkta planlösningar.

– Det känns väldigt bra att byggstarta brf Spanjoletten som ligger i ett av Majornas bästa lägen, vilket inte minst märks på det stora intresset för bostäderna. Här skapar vi moderna hem med historia, som präglas av tidlös arkitektur och smarta hållbara lösningar, säger Kristian Isberg, affärsområdeschef Bygg & Fastighet på HSB Göteborg.

Brf Spanjoletten säljstartade för bosparare och medlemmar 30 november 2021 och i nuläget är cirka 50 av 141 lägenheter sålda redan innan försäljningen till allmänheten påbörjats.

Det är byggbolaget NCC som har uppdraget att bygga brf Spanjoletten genom en totalentreprenad i samverkan. Fastigheterna är fördelade på fem trapphus med mellan två och tretton våningar med underliggande källare eller garage. I NCCs uppdrag ingår även att bygga bostadsrättsföreningens gemensamhetsytor så som takterrass, innergård och gemensamhetslokal för de boende. Arbetet kommer att ske i nära samverkan med totalentreprenören.

– Vi känner oss trygga med NCC och har goda erfarenheter från vårt samarbete i det tidigare bostadsprojektet i Fixfabriksområdet och jag är övertygad om att slutresultatet kommer att bli väldigt bra även den här gången, säger Kristian Isberg.

Brf Spanjoletten är ritad av arkitektkontoret Bornstein Lyckefors som tagit intryck av historien och kulturen kring området. Att använda tegel var viktigt med tanke på Fixfabrikens historia, där brittisk byggnadskonst och det välkända tegelpalatset Sockerbruket i Klippan har tjänat som inspiration. I arbetet ingår också att bevara Fixfabrikens gamla kontorsdel där det planeras bostäder, övernattningslägenhet, gemensamhetslokal och förhoppningsvis ett café.

Brf Spanjolettens nybyggnadsdel kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god innemiljö och bra materialval.

Byggnationen beräknas starta i mitten av april 2022 i nära samverkan med totalentreprenören och projektet förväntas vara färdigställt första kvartalet 2025.

För mer information:
Jens Holmberg, PR- och kommunikationsansvarig HSB Göteborg
070-721 50 11
jens.holmberg@hsb.se

HSB Göteborg är ett kooperativt bostadsföretag som verkar från Lysekil i norr till Kungsbacka i söder. Vi erbjuder nyproducerade bostadsrätter i attraktiva områden, hyreslägenheter, ett fördelaktigt bosparande och ett heltäckande förvaltningsutbud för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Vi tror att det goda boendet skapas genom välskötta hus, trygg boendeekonomi och god gemenskap. 2020 valdes HSB till bostadsbranschens mest hållbara varumärke – för tredje året i rad!

Idag är det över 74 000 medlemmar som tillsammans äger HSB Göteborg och som demokratiskt beslutar om verksamheten. Detta skiljer HSB från andra och ger våra medlemmar möjlighet att utveckla sitt boende till något unikt och givande.

Taggar

bostadsrätt
HSB Göteborg
Majorna
Nyproduktion
Fixfabriken