Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ytterligare säljstart vid Telefonplans grönaste läge

24 mars 2022

Efter en lyckad säljstart av första etappen släpps nu fler lägenheter i HSB brf Växeln den 27 mars! Andra säljetappen består av 44 lägenheter och succékonceptet HSB Dela kommer åter igen att finnas tillgängligt.

Sista veckan i november 2021 säljstartade HSB Brf Växelns etapp 1. Intresset har varit högt och endast en handfull lägenheter från första etappen finns kvar för försäljning.

- Efterfrågan på större lägenheter har varit stor och i den här etappen släpper vi bland annat 5:or i vilka kunderna kan välja mellan olika planlösningar. Även HSB Dela-lägenheterna har varit eftertraktade och projektets sista släpps i denna etapp, säger Linda Younes, affärsområdeschef försäljning och marknad på HSB Bostad.

  Bostadsrättsföreningen kommer bestå av totalt 217 välplanerade och ljusa lägenheter om 1-5 rum och kök. På gården byggs en förskola samt en gemensamhetslokal i form av en ateljé med kök och uteplats. Föreningen kommer även att ha en gemensam takterrass med invändigt kök för matlagning.

  Arkitektkontoret Semrén & Månsson har skapat ett arkitektoniskt spännande projekt med varierade höjder från 6 våningar till ett punkthus på 17 våningar, ett utropstecken och landmärke för området. Inspiration till huset är hämtad från områdets industriella arv och bygger vidare på den historia av kreativitet och skapande som finns i kvarteret. Med sitt gröna läge intill Teaterparken och dess amfiteater skapas ett lugn som är unikt i området. Telefonplan har under senare år växt fram som ett spännande område med mycket konst, design och kreativitet. Här finns restauranger, butiker, service och tunnelbanan, som bara tar några minuter in till city.

  I projektet har 16 lägenheter kunna köpas genom HSB Dela. HSB Dela riktar sig till bosparare som är 18-29 år och innebär att bospararen köper halva lägenheten och HSB köper halva.

  - Vår satsning på unga vuxna, HSB Dela, har tagits emot mycket positivt i Stockholm. Vi hoppas att det kan få den stora grupp unga som idag står utanför bostadsmarknaden att känna framtidstro istället för hopplöshet, säger Anders Svensson, vd HSB Stockholm.

   HSB brf Växeln

   Antal lägenheter: 217
   Storlek: 1–5 rum och kök
   Boyta: 33 –105,5 kvm
   Boendeform: Bostadsrättslägenhet
   Säljstart etapp 2: 27 mars
   Etapp 2: 44 lägenheter
   Preliminär inflyttning: Prel från kvartal 2 2024
   Arkitekt: Semrén & Månsson

   Om HSB Dela
   HSB går in som delägare i unga vuxnas bostadsköp med 50 procent. Utöver den vanliga köpprocessen tecknas ett tioårigt samägandeavtal med HSB. När som helst efter upplåtelsen kan den unga vuxna välja att sälja bostadsrätten. Då säljs också HSBs andel. Tidigast fem år efter tillträdet kan köparen ansöka om att köpa ut HSBs del. Senast tio år efter tillträdet ska den unga vuxna ha köpt hela lägenheten eller bostadsrätten ha sålts vidare till marknaden.


   OM HSB BOSTAD
   Under snart hundra år har HSB byggt nya bostäder och skapat "det goda boendet". Mer än var tionde bostad i Sverige har byggts av HSB. HSB Bostad AB är HSBs bostadsproduktionsbolag i Stockholms och Gotlands län. HSB Bostads vision är att ”skapa framtidens bästa boende i samverkan med våra ägare”.

   Taggar

   Bospar
   Bospar och medlemskap
   Hållbarhet
   Bostadsrättsförening
   miljö, hållbarhet och csr
   HSB Bostad
   Kooperation
   Nyproduktion
   HSB