Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Pressinbjudan: första spadtaget HSB brf Spanjoletten

12 maj 2022

I Majorna bygger HSB Göteborg 141 bostadsrätter i brf Spanjoletten, som är den andra och sista etappen i bostadsområdet kring det gamla området där Fixfabriken en gång låg. Den 16 maj klockan 11.00 är det dags att ta första spadtaget för projektet och HSB Göteborg välkomnar medier att medverka vid detta tillfälle.

– I brf Spanjoletten bygger vi nya bostäder av mycket hög kvalitet i ett av Majornas bästa lägen. Här har vi låtit tidlös arkitektur gå hand i hand med smarta och hållbara lösningar för att skapa hem som lever upp till de bostadsdrömmar som HSBs bosparare och medlemmar har, säger Kristian Isberg, Affärsområdeschef Bygg, Fastighet och Förvaltning på HSB Göteborg.

Brf Spanjoletten är ritad av arkitektkontoret Bornstein Lyckefors som tagit intryck av historien och kulturen kring området. I arbetet ingår också att bevara Fixfabrikens gamla kontorsdel där det planeras bostäder, övernattningslägenhet, gemensamhetslokal och förhoppningsvis ett café. Bostäderna byggs av NCC genom en totalentreprenad i samverkan.

I brf Spanjoletten finns också åtta HSB Dela-lägenheter som ska göra det enklare för unga (18-29 år) att ta sig in på bostadsmarknaden genom att köpeskillingen delas med HSB. Projektet kommer också att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Första spadtaget

När: 16 maj kl 11.00

Plats:
 Brf Spanjoletten, Bruksgatan 17, samling vid grinden till byggplatsen.

Medverkande:

Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg
Hampus Magnusson (M), ordförande i byggnadsnämnden, Göteborgs Stad
Mats Ahdrian (KD), ordförande i fastighetsnämnden, Göteborgs Stad
Per-Åke Edling, affärschef NCC Sverige AB
Mikael Johansson, ordförande byggande brf

Meddela gärna om ni vill delta på evenemanget. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor till representanterna från respektive organisation.

Ta sig dit

Den spårvagnshållplats som ligger närmast är Vagnhallen i Majorna. Här går spårvagnslinjerna 3 och 9. Med bil parkerar man enklast vid Jaegerdorfplatsen och går sista biten.

Varmt välkomna!

För mer information och anmälan:
Jens Holmberg, PR- och kommunikationsansvarig HSB Göteborg.
jens.holmberg@hsb.se
070-721 50 11

HSB Göteborg är ett kooperativt bostadsföretag som verkar från Lysekil i norr till Kungsbacka i söder. Vi erbjuder nyproducerade bostadsrätter i attraktiva områden, hyreslägenheter, ett fördelaktigt bosparande och ett heltäckande förvaltningsutbud för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Vi tror att det goda boendet skapas genom välskötta hus, trygg boendeekonomi och god gemenskap. 2020 valdes HSB till bostadsbranschens mest hållbara varumärke – för tredje året i rad!

Idag är det över 74 000 medlemmar som tillsammans äger HSB Göteborg och som demokratiskt beslutar om verksamheten. Detta skiljer HSB från andra och ger våra medlemmar möjlighet att utveckla sitt boende till något unikt och givande.