Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Susanne Bergh ny vd på HSB Riksförbund

06 februari 2024

HSBs förbundsstyrelse har utsett Susanne Bergh till vd för HSB Riksförbund. Susanne Bergh har en lång karriär i ledande chefspositioner på Länsförsäkringar AB, där hon ingått i koncernledningen.

– Jag är otroligt glad och tacksam över möjligheten att få vara med och utveckla en så fin medlemsorganisation som HSB in i framtiden. HSB har i över 100 år betytt mycket för så många människor. Jag vill bidra till att de regionala HSB-föreningarna får så bra förutsättningar som möjligt för att deras medlemmar ska känna sig trygga och smarta i sitt val av boende, säger Susanne Bergh, tillträdande vd HSB Riksförbund.

Susanne Bergh kommer senast från Länsförsäkringar AB där hennes roll var chef för kund- och kanalstöd. I över 30 år har Susanne Bergh haft ledande roller inom en rad bolag i den landsomfattande och kundägda federationen Länsförsäkringar. Under flera år var hon även chef för digital utveckling på Länsförsäkringar Bank. Susanne Bergh är diplomerad marknadsekonom vid IHM Business School.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Susanne Bergh som vd för HSB Riksförbund. Med Susanne Bergh som ny vd får vi en person med omfattande erfarenhet från federation, ledarskap och finansiella frågor. Det är värdefulla kunskaper som kommer att vara viktiga för att leda HSB Riksförbund och våra nationella bolag framöver, säger Johan Nyhus, förbundsordförande HSB.

Susanne Bergh tillträder tjänsten som vd på HSB Riksförbund den 1/4. Hon kommer även att ha rollen som ordförande för HSBs nationella it-bolag HSB Affärsstöd, bostadsutvecklingsbolaget HSB ProjektPartner och det finansiella bolaget HSB Finansstöd. Susanne Bergh efterträder Pernilla Bonde som efter 14 år som vd har gått vidare till Svenska skidförbundet där hon nu är generalsekreterare.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 677 000 medlemmar
  • ca 4 100 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.