Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB vinner Hederskristallen

09 februari 2024

HSB Götas bolag för hyresfastigheter; HSB Gambrinus, fick under torsdagskvällen ta emot en fin utmärkelse för ett strävsamt och engagerat arbete med kundnöjdheten. – Ett pris som vi tar emot med både stolthet och ödmjukhet, säger Mikael Carlson, affärsområdeschef för Egenägda fastigheter i HSB Göta.

”HSB Gambrinus kännetecknas av ett stort engagemang med fokus på kvalitet. Baserat på ett strukturerat förbättringsarbete genomförs kontinuerligt kundundersökningar för olika kontaktytor med hyresgästerna, och här vet man värdet av att ha nöjda kunder. En höjning av Serviceindex med sex procentenheter de senaste åren är ett bevis på att man lyssnar på sina hyresgäster och gör rätt saker på rätt plats. Utöver det egna målmedvetna arbetet är företaget en ambassadör och inspirerar andra föreningar till att arbeta kunddrivet. Tack vare både eldsjälar och en engagerad organisation har HSB Gambrinus implementerat ett arbetssätt som gör skillnad i människors vardag”

Så lyder juryns motivering till utmärkelsen.

- Fantastiskt roligt att vårt arbete och resultat uppmärksammas på det här sättet, säger Mikael Carlson. Vi är många i vår stora organisation som äras bör för; allt från hyresförvaltare till kundservice, fastighetsskötare och lokalvårdare. Det här är ingen ”one man show”, menar Mikael Carlson.

För HSB Göta är undersökningen i samarbete med AktivBo ett viktigt verktyg i strävan mot att bli en allt bättre hyresvärd.
- Vi låter den årliga undersökningen gå ut till ungefär varannan hyresgäst vilket betyder att i princip alla våra hyresgäster får möjlighet att uttrycka sina åsikter under en tvåårsperiod, berättar Mikael Carlson.

Och visst ligger det såväl engagemang som målmedvetet arbete bakom den stadiga ökningen av Serviceindex. På HSB Göta tar man nämligen undersökningen och dess resultat på stort allvar.
- Efter varje undersökning analyseras resultatet noga och samtliga medarbetare med relation till hyresgästerna eller som arbetar i fastigheterna får ta del av detta. På så vis blir alla delaktiga och engagerade i det ständiga arbetet mot allt nöjdare hyresgäster. Det ligger ofta en kombination av faktorer bakom en indexförändring men jag skulle tro att det här arbetssättet är en stor del av framgången, säger Mikael Carlson.

Hederskristallen är ett pris som vi varje år delas ut av AktivBo till ett fastighetsbolag som är föredömen för branschen på olika sätt. Priset delades ut i samband med det årliga eventet Benchmark Event.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 674 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 25 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Taggar

hsb göta