Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Östras hyreslägenheter

Vi på HSB vill skapa det goda boendet, nu och i framtiden. Vi erbjuder hyreslägenheter i både Norrköping, Söderköping och Finspång. Här hittar du information om våra hyreslägenheter och områdena de finns i. Du kan även läsa om annat matnyttigt som kan vara bra att tänka på inför inflytt eller avflytt, hur du söker en hyreslägenhet, samt hur du blir medlem eller bosparare.
HSB Hyresfastigheter i Norrköping, Söderköping och Finspång

Letar du efter en hyreslägenhet?

Lediga hyreslägenheter

 

Lediga hyreslägenheter HSB Östra

Klicka här för att komma till "sök bostad" och se vilka hyreslägenheter som är lediga i Norrköping, Söderköping och Finspång.

Du skriver enkelt in i sökfältet den kommun du önskar att hitta en ledighet i. 

Så här gör du för att söka en hyreslägenhet

Du kan ansöka om lediga lägenheter via sök bostad. Telefonsamtal eller besök hos oss ger aldrig förtur, utan fördelning sker enligt beskrivning i fliken nedan.

  • HSB Östra presenterar lediga hyreslägenheter i portalen sök bostad. Anmälan görs för varje objekt genom att fylla i en intresseanmälan som du hittar under varje objekt.
  • När du har anmält ditt intresse till en lägenhet kan du följa din ansökan genom att logga in på Mitt HSB.

Fördelning av hyreslägenheter

Alla är välkomna att söka våra lediga hyreslägenheter, däremot har man förtur som medlem och bosparare.

Här hittar du information kring hur du blir medlem och här kan du läsa om vad det innebär att vara bosparare hos oss. 

Att vara bosparare i HSB

För att bospara i HSB måste man vara medlem i någon av landets HSB-föreningar. Du väljer själv hur mycket du vill spara i månaden och du får 1 poäng per hundralapp du sparar. Du kan högst få 60 poäng per år. Läs mer om bosparande här!

HSB-medlem i annan förening

Om du är medlem i en annan HSB-förening men har fått en hyreslägenhet hos HSB Östra ska du vid tilldelningen av hyreslägenheten flytta över medlemskapet till HSB Östra istället. Det måste du göra inom 48 timmar. Kontakta din HSB-förening så hjälper de till med överföringen.

Ladda ner

Blankett för byte av HSB-förening för bosparare

Vad krävs för att få en hyreslägenhet?

För att bli godkänd som hyresgäst måste du uppfylla HSBs gemensamma riktlinjer för hyresrätt:

  • Du måste vara 18 år
  • Du måste ha ett svenskt personnummer
  • Du måste uppfylla HSBs krav på inkomst. Hyresgäst måste ha en bruttoinkomst minst tre gånger hyran. Om inkomsten inte riktigt står i proportion till hyran kan vi eventuellt godta en borgensman. Borgensmannen ska kunna uppvisa en bruttoinkomst på minst fem gånger hyran.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar relaterade till boende. För andra betalningsanmärkningar sker en samlad bedömning.
  • Du får endast ha ett stadigvarande boende
  • Du ska ha skött din relation till HSB Östra som hyresvärd
  • Du ska på begäran kunna uppvisa referenser från tidigare hyresvärd

Vid tilldelning av en hyresrätt kontrollerar HSB Östra bland annat personuppgifter, soliditetsförhållande och betalningsanmärkningar via en kreditupplysning. Vi kan även kontrollera referenser hos tidigare hyresvärd.

HSB policy för bostadshyresrätter

Läs om HSBs policy för bostadshyresrätter för att ta reda på de krav och riktlinjer som HSB Östra förhåller sig till, och förväntas av dig som hyresgäst. 

Ladda ner

HSB policy för bostadshyresrätter

Hyreslägenheter i Norrköping

Hyreslägenheter i Söderköping

Hyreslägenheter i Finspång