Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari
Växeln

Växeln

Stockholm, Telefonplan
Preliminär inflytt från kvartal 2, 2024
Flytta till ett av Telefonplans grönaste lägen!
Nyproducerade hem med grön innergård, takterrass och 10 minuter till city med tunnelbanan.
Köp din nästa bostad i Brf Växeln som består av totalt 217 nyproducerade lägenheter på 1-5 rok i ett centralt läge vid Telefonplan, med bra kommunikationer och närhet till tunnelbanan. Lägenheterna erbjuds generösa ytor och volym för att ge en luftig och rymlig känsla. För dig som köper en lägenhet på 5 rok finns möjlighet att välja mellan tre olika planlösningar för att du som köpare ska få den perfekta planlösningen för den fas du befinner dig i livet. De olika variationerna kan beskrivas som lekrum för när barnet/barnen är små, extra stort vardagsrum eller arbetsrum/hemmakontor.
Gemensamt erbjuds en grönskande gård som gränsar till den mysiga Teaterparken med sin unika amfiteater. På gården kommer en förskola att byggas samt en gemensamhetslokal i form av en ateljé med kök och uteplats.
Det kommer även att finnas en gemensam takterrass med kök för tillagning.

Det finns ett rikt utbud av mysiga restauranger, kaféer, träningscenter och butiker. I din absoluta närhet har du har det mesta du behöver för att leva ett bekvämt liv. Samtidigt bor du nära tunnelbanan, som på bara några minuter tar dig in till Södermalm och city.

Vid Konstfack äter du gott på kvarterskrogen Restaurang Landet som serverar mat med inspiration från det svenska, såväl som det franska, köket. Restaurangen, som bjuder på en härlig stämning, är inhyst i ett tidigare postkontor. I en av LM Ericssons före detta personalbostäder hittar du Krubb. Krubb är ett måste för dig som gillar streetfood, främst hamburgare. Burgarna görs hantverksmässigt med egen mald köttfärs och egengjorda dressingar smaksatta efter personalens och gästernas tycke. Runt hörnet till HSB brf Växeln ligger Viet Bistro, med äkta vietnamesisk mat på menyn så som ramen, crispy pork med risnudlar och nudelsoppa. När andan faller på hittar du kök från flera olika länder vid Telefonplan. Vill du inte själv laga mat väljer du bland allt från pizza och sushi till thai och indiskt.

Närområdet erbjuder ett bra utbud av butiker och service. Här kan du leta fynd i spännande vintage- och secondhandbutiker. Du handlar mat på Hemköp eller i den nya ICA-butiken. Och vid Telefonplan finns även apotek, bibliotek, kemtvätt, frisör, bageri och vårdcentral med BVC. Tränar gör du på Sats eller Puls och träning, och gillar du att klättra finns det väl tilltagna Klättercentret. Här är alla välkomna, nybörjare såväl som proffs.

För dig som har barn finns föreningens “egen” förskola på gården eller den tvåspråkiga förskolan Olympen alldeles i närheten. Har man lite större barn finns det flera skolor att välja mellan. Vittra, Västbergaskolan och Internationella Engelska Skolan ligger närmast. En detaljplanerändring för en grannfastighet i kvarteret intill möjliggör dessutom etablering av en högstadieskola. Besök Stockholms stads hemsida för närmare information om olika utbildningsalternativ.

LÄGENHETER TILL SALU Köp en bostad från tidigare etapper i brf Växeln. Etapp 1 och 2 är säljstartade och försäljning pågår.
Läs mer om Brf Växeln

Välkommen till nyproduktion i brf Växeln och en ny bostadsrätt i ett av Telefonplans absolut grönaste lägen!
bild på Amanda Merio
Kontakt
Amanda Merio
Mäklare, Svensk Nyproduktion
Till salu
InflyttPrel. från kvartal 2, 2024.
Antal bostäder217
Antal rum1 - 5 rum och kök
Boarea26 - 111 kvm
Pris2.300.000 - 8.950.000 kr
Avgift2.187 - 6.025 kr/mån
Trygghetsförsäkring Miljöbyggnad HSB Dela

KÖP HALVA, BO I HELA

Du som bosparare i åldern 18-29 år erbjuds att dela ditt bostadsköp i brf Växeln med HSB genom HSB Dela. Modellen innebär att HSB köper 50 procent och du som ung vuxen köper 50 procent av en bostadsrättslägenhet. HSB Dela är ett sätt för HSB att hjälpa unga bosparare som idag har svårt att köpa en egen lägenhet in på bostadsmarknaden. I brf Växeln finns ett antal lägenheter att köpa enligt HSB Dela. Håll utkik efter HSB Dela-stämpeln för att se vilka lägenheter som berörs. HSB Dela-lägenheter går även att köpa utan HSB Dela. 

Bostäder & priser

Antal rum

Boarea kvm

Högsta pris

Våning

Status

Till salu
2 rok
47,5 kvm
Nr 168
3.200.000 kr
2.914 kr/mån
1 av 7
Till salu
2 rok
47,5 kvm
Nr 156
3.750.000 kr
3.049 kr/mån
3 av 6
Till salu
2 rok
49 kvm
Nr 153
3.250.000 kr
2.965 kr/mån
1 av 6
Till salu
2 rok
49,5 kvm
Nr 084
3.600.000 kr
3.058 kr/mån
1 av 5
Till salu
2 rok
50 kvm
Nr 167
3.300.000 kr
3.016 kr/mån
1 av 7
Status Antal rum Boarea Våning Pris Avgift Nr
Till salu 2 rok 47,5 kvm 1 av 7 3.200.000 kr 2.914 kr/mån 168
Till salu 2 rok 47,5 kvm 3 av 6 3.750.000 kr 3.049 kr/mån 156
Till salu 2 rok 49 kvm 1 av 6 3.250.000 kr 2.965 kr/mån 153
Till salu 2 rok 49,5 kvm 1 av 5 3.600.000 kr 3.058 kr/mån 084
Till salu 2 rok 50 kvm 1 av 7 3.300.000 kr 3.016 kr/mån 167

Hitta rätt bostad

Använd vår bostadsväljare för att hitta lediga bostäder till salu. Jämför mellan olika bostäder och hitta det rätta boendet för dig.

Bilder

Kontakt

Amanda Merio

Amanda Merio Mäklare, Svensk Nyproduktion

Om området

Omgivning

Telefonplan är en intressant levande stadsdel som expanderat i snabb takt under senare år. Nu är mycket färdigbyggt så här har du möjlighet att njuta av blandningen av industriellt historiska byggnader, kultur tillsammans med ny arkitektur. Här samsas boende med kreativa högskolor och företag.

Det som utmärker Telefonplan mest av allt är kanske den konstnärliga högskolan Konstfack, som sedan 2004 huserar i Ericssons gamla fabriksbyggnader. Inom det kreativa fältet finns också den omåttliga populära skolan Hyper Island med utbildningar inom digitala medier.

Granne med HSB brf Växeln ligger den fina Teaterparken med sin amfiteater. Här spelas det parkteater om sommaren. I Midsommarkransen, en liten bit bort, har du en spännande filmrepertoar på den gamla charmiga biografen Tellus.

I Stockholm är man sällan långt från vattnet, och det gäller även vid Telefonplan. Sommartid packar du picknickkorgen och tar en promenad till någon av badplatserna i närheten. Bara någon dryg kilometer bort hittar du flera bad, finast är kanske klippbaden vid Vinterviken. Vintertid kan du bada och simträna i Västertorps simhall.

Kommunikation

Allt fler har upptäckt charmen och de många fördelarna med Telefonplan. Här bor du med tunnelbanan bara tio minuter från Södermalm och stan, samtidigt som du har ett bra utbud av service, kultur, nöjen, restauranger och kaféer där du bor.
Granne med amfiteater
5 min från Telefonplans tunnelbanestation

Karta

Är du nyfiken på det här projektet?

Upptäck fler projekt

Anmäl intresse