Renovering av avlopp Vdv 12!

26 april 2019 Avloppsrören som går nere i källaren/källargolvet under Vdv behöver renoveras snarast. Tidplan för arbetet med avloppsrören i 12:an är nu fastställd så långt det går att bestämma i dagsläget. Start planeras omkring 27 maj och arbetet kommer att pågå i ca 6 veckor men vi har preliminärt satt färdigställning till 6 juli.

De avloppsrör som går horisontellt nere i källaren/källargolvet är i dålig kondition och har läckor och hål. Det är bland annat på grund av detta som vi har haft problem med råttor i källaren. Vi har nu upphandlat renovering av dessa avlopp med Eskilstuna Byggtjänst AB. Detta är ett arbete som måste genomföras och det kan inte skjutas upp. Samma entreprenör genomför också nu stambyte i Malmgården.

 Det är pga detta som ni nu ser deras bilar regelbundet parkerade, med våra tillstånd, på föreningens mark. Det är också deras personal som använder vår föreningslokal som uppehållsrum.

 

Tidplan för arbetet med avloppsrören i 12:an är nu fastställd så långt det går att bestämma i dagsläget.  Start planeras omkring 27 maj och arbetet kommer att pågå i ca 6 veckor men vi har preliminärt satt färdigställning till 6 juli.

 

Viss håltagning i golvet kommer också att ske i korridoren till cykelrummet och i gången där källarförråd  nr 173—182 finns. Här blir det således risk för att det sprids betongdam. Vänligen ta bort saker som kan vara känsliga för detta.

 

De fem lägenheterna i källarplanet, ungdomsrummen, kommer inte att ha vatten eller avlopp under reparationstiden. Dessa blir vi tvungna att evakuera under den tid renoveringen pågår. Våra gästrum kommer att användas för detta. Detta betyder att endast ett gästrum går att boka mellan den 25 maj och 25 juli då våra evakuerade medlemmar kommer att bo i dem. Den extra tidsfristen är för att säkerställa boende för evakuerade medlemmar vid eventuella förseningar. Om allt blir klart enligt plan blir det naturligtvis möjligt att boka gästrummen. Vi lägger upp information på hemsidan så snart vi vet. 

 

Transport av material och utrustning kommer att ske via cykelrummet. Temporära avloppsledningar dras troligen också denna väg. Ni ombedes därför att företrädesvis undvika att parkera cyklar och barnvagnar inne i detta utrymme. 

 

Mer information finns i bilagan.