Curt Hardegård (2013)

Styrelseproffs, revisorssuppleant i många år och föreningens meste lägenhetssammanslagare!

1+1+1 = 1 !
Curt bor med sin fru Ingrid i föreningens enda lägenhet med 3 brevinkast.
-Vår första lägenhet i uppgång N var en typisk ”overnighter”, det var redan i 80-talets början och Ingrid och jag var på hemflytt från London. Ingrid hade just bestämt sig för att göra allvar av sina gröna-vågen-ambitioner och bosätta sig på vår gård, ända uppe i Norrbotten. Jag behövde lägenheten eftersom många av mina uppdragsgivare fanns i Stockholm. Jag trivdes bra och kom att sätta mer och mer tid här. Så hittade jag en sammanslagen 2:a i uppgång I och som sedan fick balkong genom ”Balkongprojektet”. Perfekt. Under de senaste åren har Ingrid successivt vistats mer här så det var närmast ett mindre mirakel när vi kunde köpa ytterligare en anslutande lägenhet, ett sovrum!
Att få till anslutningen hängde precis på millimetrarna, men det gick och det har blivit väldigt bra för oss!

Korsträsk
Curt och Ingrid har en gård i Korsträsk nära Älvsbyn där de tidigare drivit en bärodling. Själva odlingen ligger numera nere men här tillbringar de gärna somrarna med släkt och vänner.

MFIN
Curt var tidigare verksam som strategikonsult i större företag och drev/driver samtidigt själv några mindre företagsprojekt (www.hardegard.com). Han har nu avslutat storföretagskonsultingen och varvar ner som delägare och ordförande i familjeföretaget MFIN som erbjuder finanslösningar för små och medelstora företag.

Styrelsens bollplank och supporter
Som styrelseproffs och ledningscoach har Curt varit ett viktigt bollplank för Morkulle-styrelser genom tiderna. Med 30+ år i föreningen och 15+ år som ”evig revisorssuppleant” har han upplevt många styrelser, klimat och projekt i huset.
- På grund av att mitt ordinarie jobb ofta har varit väldigt ryckigt och stundtals helt absorberande så har jag haft svårt att sköta en normal styrelseplats.
-Genom den här birollen har jag kunnat stötta ”när det bäst behövts” och samla på mig mycket erfarenhet om hur man kan köra Morkullan på bra sätt.
-Ibland har det ju också varit mycket konkret! 2005-6 var jag tex, under ett par säsonger, mycket handgriplig ”lapplisa” i ett crash program för att komma tillrätta med ett parkeringselände som vi nästan tappat kontrollen över…Lite senare tillsammans med Leif J i Balkonggruppen…
Nu senast i Valberedningen -12 då Patrick Siegbahn och jag gjorde ett nytag…

Varför detta engagemang?
-Jag gillar verkligen Morkullan, denna idag märkliga korsning mellan studentbostad och cityfastighet! Det finns en gedigen kvalitet, ända från begynnelsen, som social modell för ”the small people”… Och dessutom med trädgården mitt i stan. Hopplöst orationell, typ…En humla…
-Sen tycker jag själv väldigt mycket om att vara med och bygga, utveckla. Det gör jag i mitt konsultande och företagande, det gjorde Ingrid och jag i vårt lite galna bärodlande och det tror jag är vad som attraherar mig mest med att vara med och ta Morkullan framåt. Det är en fin process, även om den inte alltid är rak och självklar…

Morkullan tackar!