Dags att skruva ner termostaterna i lägenheten

16 december 2021 Om värmen i våra lägenheter

Hej!

Jag skulle vilja be dig om hjälp med vårt värmesystem i Nunnan.

Vi har i dag på försök skruvat upp värmen på radiatorvattnet till våra värmeelement. Detta eftersom vi under lång tid haft boende i den norra delen av vår fastighet som har haft problem med för låg värme och åtgärder som att byta termostat inte hjälpt. Anledningen till att just den norra delen är drabbad verkar vara de naturliga värmeförluster som uppstår på den långa vägen från undercentralen i 33:an.

Det gör dock att de som inte haft problem med värmen riskerar att få det för varmt, särskilt om de har radiatortermostaterna på maxläget.

Därför vill jag nu be dig att se över termostaterna i din lägenhet och se till att de inte står på max. Mer än läge 2 ska normalt inte behövas, och i sovrummen är 1 det normala.

Även om alla har rätt till behagligt varma lägenheter, är det viktigt att vi inte eldar för kråkorna, så din hjälp med detta uppskattar vi alla som bor här.

Om ett element fortsatt är för kallt eller varmt kan det vara att termostaten gått sönder. Då behöver den felanmälas hos HSB Stockholm.

Vänliga hälsningar,
Mattias

Mattias Söderhielm, ordförande för Brf Nunnan
0733 - 80 51 49