Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Elbilsladdning – laddstolpar för bostadsrättsföreningar

Vi kan hjälpa er bostadsrättsförening med smidig elbilsladdning i Kalmar, Karlskrona och Växjö med omnejd. Det är mycket som ska hinnas med i vardagen och vi vill därför göra det lätt för bostadsrättsföreningarnas medlemmar att ladda sin elbil hemma!
mainimage

Elbilsladdning – framtidssäkert med elstolpar för bostadsrättsföreningen

HSB Sydost och ChargeNode (fd Opigo AB) har skrivit ett samarbetsavtal för att leverera en modern, enkel och framtidssäkrad tjänst för att kunna ladda elbil i er brf. Tjänsten är en helhetslösning som kan inkludera allt från projektering, utredning och framtagande av underlag för upphandling av installatörer. Allt för att era medlemmar enkelt och smidigt ska kunna ladda sin elbil hemma!

Hur ska en brf tänka om elstolpar?

Det är en stor fördel att kunna ladda elbil hemma. Men det finns många frågor att reda ut i samband med att en bostadsrättsförening planerar att skapa och/eller bygga ut sitt bestånd av elstolpar. Vi hjälper er hela vägen, så tveka inte att ta kontat med oss redan när ni börjar diskutera installation av laddstolpar i er brf. Tillsammans tittar vi på era förutsättningar för elbilsladdning och kommer med förslag på lösning för just er förening. 

Hur fungerar det rent praktiskt med laddstolpar i brf?

När laddstolpar är installerade i er brf beställer medlemmen enkelt hem en tagg som används för att identifiera sig vid laddning och start av laddstolpe. Detta innebär att medlemmen via sin användare i appen ChargeNode debiteras månadsvis för den faktiska förbrukningen. 

Bostadsrättsföreningen bestämmer priset som slutanvändaren ska betala per kWh. ChargeNode (fd Opigo) mäter, administrerar och debiterar sedan medlemmen individuellt. Förbrukningskostnaden återbetalas kvartalsvis till föreningen. För gästparkeringar eller offentliga parkeringsplatser kan vi lösa en integrering till Sveriges mest populära parkeringsapplikation. Genom att ansluta laddstolparna till EasyPark kan era gäster enkelt starta laddningen av elbilar via EasyPark-appen. Ersättningen för den laddade elen återbetalas till föreningen via appen ChargeNode. Ta del av en guide för hur du laddar här!

Fördelar med samarbetsavtalet

 • Vi erbjuder allt från upphandling med installatör till mjukvarutjänst för drift i form av ChargeNode. Vi kan även erbjuda rådgivning kring upplägg och möjligheter. Allt baseras utifrån ert behov!

 • Ingen månadskostnad debiteras användarna för drift- och debiteringstjänsten ChargeNode de första 6 månaderna från att laddstationerna är installerade.

 • Samtliga laddstolpar är uppkopplade till en portal där bostadsrättsföreningen och HSB har full insyn för att kunna avhjälpa frågor, se förbrukning, justera tariffer, med mera.

 • Lastbalanserade laddstolpar innebär att effekten till laddstationerna automatiskt ställs ner om risken för överbelastning av fastighetens huvudsäkring finns. Detta sparar kostnader för föreningen då energianvändningen blir effektivare och uppsäkring av befintlig el nästan aldrig behövs. Varje laddstationstillverkare har sin egen variant av lastballansering.

Kontakta oss om elbilsladdning i er brf

Vi utför energitjänster såsom elbilsladdning  för brf i Växjö, Alvesta, Älmhult, Vimmerby, Åseda, Olofström, Ronneby, Nybro, Kalmar, Öland, Karlskrona, Karlshamn, Sölvesborg, Oskarshamn och Västervik. Vill du veta mer om någon av våra övriga tjänster inom fastighetsförvaltning?

Ja, kontakta mig!

Vad ingår i tjänsten?

 • Projektering
 • Utredning samt upprättande av förfrågningsunderlag
 • Upphandling av installatör
 • Installation och uppkoppling av laddstationer
 • Driftövervakning för att säkerställa laddstationernas funktion
 • Kontinuerlig uppdatering av mjukvara
 • Kundsupport 24/7
 • Hjälp med bidragsansökan

Vi anpassar innehållet efter ert behov.