Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Energideklaration - vi hjälper dig hela vägen

Energideklarationen ska göras av en oberoende expert på uppdrag av fastighetsägaren, är giltig i tio år och ska utföras innan den tidigare deklarationen går ut. När utförde ni er senaste deklaration? Vi erbjuder stöd med att energideklarera i områden i och kring Kalmar, Växjö och Karlskrona. Tveka inte att ta hjälp av oss!
mainimage

Energideklaration ger förslag på åtgärder

Det viktigaste man får ut av en energideklaration är åtgärdsförslagen. En väl utförd energideklaration brukar ge förslag på tre till fem lönsamma åtgärder som man kan genomföra för att få ner energianvändningen i byggnaden och därmed minska kostnader och miljöpåverkan. Förslagen behöver i de flesta fall utredas mer, men ger en bra vägleding till vad ni som fastighetsägare bör titta vidare på.

Deklarera i tid – annars finns risk för vite

Lagen om energideklaration för byggnader trädde i kraft 2007. En energideklaration är giltig i tio år, därefter behöver den förnyas. Boverket för register över alla genomförda energideklarationer och agerar även tillsynsmyndighet för att tillse att en giltig energideklaration är genomförd.
Om energideklarationen inte är upprättad i tid riskerar byggnadsägaren/bostadsrättsföreningen ett vite. Boverket har meddelat att de inte kommer skicka ut någon påminnelse utan kräva vite direkt.

Ta hjälp av oss på HSB Sydost

Vi hjälper er gärna. Energideklarationen utförs av HSB-anställd personal och ger er energideklarationen till Boverket med uppgifter om den uppvärmda arean i huset och er energianvändning, men också åtgärdsförslag för att kunna minska er energianvändning.

Kontakta oss om energideklaration

Vi utför energideklaration för brf i Växjö, Alvesta, Älmhult, Vimmerby, Åseda, Olofström, Ronneby, Nybro, Kalmar, Öland, Karlskrona, Karlshamn, Sölvesborg, Oskarshamn och Västervik.

Vill du veta mer om energideklaration eller om någon av våra övriga tjänster inom fastighetsförvaltning

Ja, kontakta mig!