Julbrev 2021

22 december 2021

Här en första information främst om Projektet som vi redan nämnt flera gånger under året. Vår tanke är att kunna ge svar på en del frågor om vad och när och av vem.
Först på tur står renovering av tak och fasader i hela föreningen. Fasadernas tegel och murbruket mellan stenarna är från när husen byggdes sent 50-tal/början av 60-talet. På sina håll börjar murbruket lossna så man kan vara rädd någon får en tegelsten i huvudet. Över fönstren behövs nya balkar som bär upp tegelraden ovanför. Mest utsatta har höghusen varit men också låghusen särskilt vid balkongerna. Murbruk ska rivas och nytt komma dit.
Taken ska lagas och målas och en del andra åtgärder för att de ska vara säkra enligt dagens standard. Takstolarna kommer att förstärkas på låghusen. Därefter planeras installation av solel på låghustaken medan frånluftsvärmen i höghusen ska tas tillvara. Båda åtgärderna handlar om energibesparing.

PE Teknik och Arkitektur har hjälpt oss med underlag för upphandling av åtgärderna, med granskning av inkomna anbud och kommer också att stötta oss genom projektet i byggmöten etc tillsammans med några personer från styrelsen.
Det anbud som tilltalade oss mest kom från ett företag som heter RV Fasad och bygg AB med säte i Upplands Väsby men med platschef från Uppsala som kommer att ha daglig närvaro här under projekttiden. Deras anbud skilde sig från övriga inte bara genom att de låg bra till ekonomiskt, men också att de gick oss till mötes i vår kravspecifikation och att de beräknade att genomföra hela projektet mycket snabbare än övriga. Projekttid april till och med augusti. Även om de kan behöva ytterligare tid så räknar de med att vara klara långt tidigare än övriga.
Deras arbetssätt inkluderar ställningar vid höghusen medan låghusarbetena beräknas klaras med sky-lift. Arbetet kommer att fortgå samtidigt på båda sidorna om Tiundagatan. De kommer att garantera säkerheten på ställningarna vid tider då de har raster, helger och ett kortare uppehåll under juli.
De kommer också att hålla alla som påverkas informerade i god tid.

Nästa steg är att styrelsen informerar i samband med vår föreningsstämma den 31 januari.  
Vi kommer också att ha ett informationsmöte med vår konsult och hjälp med projektet, PE Teknik och Arkitektur i ett föreningsmöte i februari.
Lite senare kommer ett möte med entreprenören innan de sätter igång arbetet beroende på vädret i slutet av mars, början av april.

Föreningens årsstämma kommer måndagen den 31 januari kl 18.30.
Kallelse och årsmöteshandlingar delas ut i brevlådorna strax före nyår. Det finns också möjlighet att få kallelsen och handlingarna digitalt om du vet att du kommer att behöva det.
Kommunikation: så här kan du få information och dela tankar om sådant som händer i HSB Brf 40 Tiunda: det finns en grupp på FB:  HSB 40 Tiunda i Uppsala för oss som bor i föreningen. Maria Borgstedt och Michaela Larsson är gruppens moderatorer.

Om något behöver tas upp med oss/om du har felanmälan, frågor vänd dig i första hand till vår vicevärd Chariton Amanatidis som har kontakten med de olika entreprenörerna.  Du når Chariton antingen på vicevard40@gmail.com eller vardagar, dagtid på mobil: 0707 304 371.
Du når oss på styrelsemejlen: styrelsen.tiunda40@gmail.com