Information om laddstolpar

03 oktober 2023 Tack för ett givande infomöte angående laddstolpar. Många intressanta och viktiga diskussioner kom upp under mötets gång.

Vi presenterade ett förslag på installation av laddstolpar enligt bilden i ppt-presentationen. Laddstolpegruppen har diskuterat förslaget under våren, och varit i kontakt med ett antal leverantörer. 

Förslaget innebär 25 laddstolpar, placerade enligt kartan i presentationen.Tanken med att inte installera laddstolpar på varje parkering är att det i dagsläget inte finns så många elbilar bland föreningens medlemmar. Utöver det vet vi inte hur framtiden ser ut med laddplatser på jobbet/i stan etc. Vi ser det dock som en god investering! :)
 
Till en början kommer det ju finnas fler laddstolpar än det finns elbilar. Man betalar dock inte för en laddstolpe man inte använder. Betalning för tillgång till laddstolpe sker alltså först när man startar ett abonnemang. 
 
I takt med att fler personer köper elbilar kan det bli aktuellt att flytta några parkeringsplatser framöver. Ambitionen finns alltid att göra dessa förflyttningar så nära den ursprungliga platsen som möjligt.
 
Vi hoppas att ni vill titta igenom presentationen och att ni är lika peppade som vi på laddstolpar!
 
/Laddstolpegruppen