Nyhetsbrev februari 2023

19 februari 2023 Föreningens ordinarie stämma hölls den 30 januari 2023. En ny styrelse valdes och ett konstituerande möte hölls den 6 februari. Styrelsens sammansättning anslagen i portarna och på hemsidan. Kontakt med styrelsen sker enklast genom styrelsemejlen: styrelsen.tiunda40@gmail.com, då får du oftast svar inom dagen. Alternativt kontaktar du styrelsen via styrelsebrevlådan som finns på Tiundagatan 45. Justerat protokoll från stämman kommer att anslås i portarna veckan som följer, vecka 8.

Aktuella frågor:

Underhållsplanen är nyligen genomgången. Några större renoveringar/moderniseringar kan vara aktuella - se mer under energisparbidrag. Det mesta är annars genomfört för många år framåt. Om det är något du uppmärksammar som du vill peka på – hör gärna av dig.

Inglasningarna nämndes i aprilbrevet 2022. Citat: ”Tidsplanen för allt detta är beroende av hur leveranser kan komma - och vad som kan inträffa under tiden.” Sant!

Kommande vecka slutförs beställningar för återställande av inglasningar. Det kommer småningom även för andra som vill skaffa inglasning erbjudande om detta med generellt bygglov för inglasningar. Nordiska inglasningar står för den proceduren.

Energisparbidrag. Föreningen beviljades i januari bidrag för energispar för Tiundagatan 43 och 45. Detta innefattar flera åtgärder bl a frånluftsvärmen från förra årets projekt, hissmodernisering. I veckan genomförs ett första möte med vår konsult för planering. Bidraget ska tas i anspråk inom sex månader och åtgärder vara genomförda senast inom 2 år.

Laddstolpar: En arbetsgrupp ska startas för att utreda förutsättningarna för att installera laddstolpar på föreningens fastigheterer i enlighet med stämmans beslut. Flera styrelseledamöter kommer att delta i arbetsgruppen. Men för att det ska fungera behöver vi ytterligare ett par personer som vill arbeta för att det ska finnas möjlighet att ladda el-bilar på föreningens parkeringsplatser. Anmäl ditt intresse att delta i arbetsgruppen till styrelsen. 

Senast den 4 mars skulle vi vilja ha din intresseanmälan till styrelsen.tiunda40@gmail.com

Cykelställ. På både Tiundagatan, Norrlandsgatan och Sibyllegatan finns svårigheter att få in sin cykel i de låsta cykelförråden och i cykelställ utomhus. En kombination av cykelrensning, borttagning av övergivna cyklar & cykelskelett och NYA cykelställ kommer att behövas.

Frågan var uppe på styrelsemötet den 6e mars – och åtgärden genomförs under våren.  

Föreningsmöten kommer att behöva hållas kring båda dessa frågor. Tidsplan se stämmoprotokoll. DU ÄR VÄLKOMMEN ATT HJÄLPA TILL

Med vänliga hälsningar, 
Styrelsen


Till nyhetslistan