Nyårsbrev från styrelsen

03 januari 2024

Ut med det gamla, in med det nya.

Det mesta är genomfört i 2023 års projekt. Återstår fortfarande leverans av de tre sista inglasningarna nu från NIKA, återställande sedan 2022 års projekt. Det har verkligen tagit tid. I höghusen är det beställt lagning av luckorna över sopnedkasten och målning av entréerna efter hissrenoveringen. Jag vill särskilt tacka alla som stöttat och uppmuntrat oss under det gångna årets arbete.

Nuvarande styrelse har sitt sista möte den 8e.

Kallelse till stämman ligger i receptionen på HSB. I din brevlåda på onsdag med instruktioner för nedladdning från Mitt HSB.

De sista åtgärderna som planeras för januari gäller alla VÄRME.

Kylan i de översta våningarna i höghusen har varit en ständig följetång sedan husen byggdes. Isolering av vindarna har undvikits – vi förstår kanske lätt varför! Olika förberedelser och inventering av lösningar.

Mycket energi går åt till onödigt hög temperatur i varmgaragen. Planen är att sänka från ca 25 till 15 grader, att åtgärda heta element och öppna ventiler.

Bidrag har beviljats för laddstolparna och inväntar utbetalning av andra halvan av energibesparbidraget.

Året 2023 avslutades med mängder av snö och ny snö väntas. HSB Boservice servar sina föreningar i första hand med snöröjning för framkomlighet för oss medlemmar men också för utryckningsfordon. Skottning invid portar och i källaringångar är inte första prioritet. Ta gärna en snöspade i din port och ta ett par tag. Kanske trappan från källaren kan få lite extra kärlek jämfört med att vi ropar efter snöröjning nätter och helger. Se så föredömligt vid Sibyllegatan 18A.

Se att portarna blir ordentligt stängda. Kanske behöver vi rensa bort snö och is, kanske också dra igen porten när man passerar!

Varm hälsning från oss i snart gamla styrelsen!