Nyhetsbrev höst/vinter 2018

28 november 2018

I våras gjorde styrelsen en översyn av föreningens utemiljöer vilket ledde till olika planteringar av buskar och träd. Tyvärr riskerade den stora lönnen utanför Tiundagatan 45 att falla ner och därför var det tvunget att hugga ner den.

 

Från den 1:a januari 2019 kommer avgiften för varmgaragen höjas till 400 kr/månad, detta då avgiften varit oförändrad i många år. Avgiften för kallgarage lämnas på 200kr/månad. Det har de senaste åren varit problem med att låsen på garagen ofta frusit när det är kallt på vintern. Nu har vi gjort ett försök att “fryssäkra” låsen, förhoppningsvis kommer problemen inte uppstå denna vinter så att vi kan hålla alla våra garage låsta även vintertid.  

 

Enligt de listor föreningen fått från Erlandssons avseende de ärenden som bedömts som garantiärenden av oberoende besiktningsman så är alla ärenden nu åtgärdade. Om du/ni upplever att ni anmält ett ärende som ej blivit åtgärdat eller om det uppkommer nya problem som härrör från stamrenoveringen får ni anmäla detta direkt till Erlandsson. Det finns en länk på föreningens hemsida (under din lägenhet/felanmälan). Har du inte tillgång till internet, kontakta vicevärden för hjälp med anmälan.

 

Från och med 1 november så kommer föreningen att ta ut en avgift vid alla nya andrahandsuthyrningar. Avgiften kommer vara 10% av PPB per år (För 2018: ca 380 kr/månad) och kommer läggas på månadsavgiften. Anledningen till avgiften är främst att ersätta det administrativa arbetet kring godkännandet av uthyrningar.

 

Till stämman inkom 4 motioner. Styrelsen tackar för engagemanget och har under året arbetat med motionerna.

 

Laddmöjlighet för elbilar - Det finns sedan sommaren möjlighet att byta ut den vanliga motorvärmaren i både kall-och varmgarage till en elbilsladdare. Kostnaden för installationen delas mellan medlemmen och föreningen och den kontinuerliga kostnaden för elförbrukrningen betalas av medlemmen. Är du intresserad av elbilsladdare till ditt garage - kontakta vicevärden!

 

Byte av ett löpband till en crosstrainer i träningslokalen: Årsstämman beslutade om att byte.  På extrastämman redovisade styrelsen att kostnaden för att bryta leasingavtalet för löpband och byta till crosstrainer skulle bli väldigt hög vilket ledde till att extrastämman beslutade att inte utföra utbytet.

 

Anläggandet av gästparkeringar. Motionerna avsåg att anlägga gästparkeringar utanför cykelförrådet vid Tiundagatan 43. Styrelsen gavs uppdrag att utreda möjligheterna.  Styrelsen att det inte är lämpligt med tanke på att det rör sig en hel del barn i det området och att risken för olyckor ökar med fler parkeringsplatser. Styrelsen har också sett över möjligheten för anläggande av 2 platser på annan plats i föreningen (Sibyllegatan/Norrlandsgatan) men då kostnaden för anläggandet uppgår till strax över 100 000 kr anser inte styrelsen att det är en rimlig kostnad. Efter kommunens införande av avgift på gatorna kring föreningen finns det vid de flesta tidpunkter lediga parkeringsplatser i närheten av alla våra hus. Det går att betala via telefonen men det är även möjligt att man innan parkerandet kör förbi en parkeringsautomat och ordnar biljett där innan parkerandet. Styrelsen avser därför att för närvarande inte anlägga gästparkeringar

 

Värmeregleringen i höghusen: Styrelsen har via en energikonsult gjort en noggrann kartläggning av troliga orsaker till temperaturproblemen och vilka möjliga åtgärder som är möjliga. Planeringen var att isolera vindarna under hösten 2018 men eftersom frågan visade sig vara mer komplicerad än vid första anblick och styrelsen från hösten är något decimerad beslutades det att ta ett helhetsgrepp av frågan under 2019. Inför vintern har brandluckorna isolerats och tillufttemperaturen till trapphusen kommer att höjas. Därutöver uppmanas boende att inte sätta igen tilluftdon bakom elementen. Husen har frånluftfläktar och när tilluftdon sätts igen, tar sig luft in på andra ställen där luften inte kan värmas upp genom att passera förbi ett element.

 

 

Årsstämman kommer äga rum i Barken i slutet på januari (exakt datum kommer senare) och styrelsen hoppas att så många medlemmar som möjligt kan delta!. Styrelsen behöver förstärkning under 2019!  Är du nyfiken på styrelsearbetet, kontakta valberedningen (Anita Olsson, 0706-277451). Det finns möjlighet att gå kurser via HSB för att lära sig mer om styrelsens arbetsuppgifter. Ta chansen att påverka ditt boende!

 

Med vänlig hälsning,

 

Styrelsen